-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 27

Lietuvos lankininkai pagerino net keturis šalies rekordus

Savaitgalį Vilniuje Lietuvos lankininkai tradicinėmis „Viktoro Černiausko atminimo taurės“ varžybomis uždarė vasaros sezoną. Beje, sezonas užbaigtas net su keturiais naujais Lietuvos rekordais.
Šaudymas iš lanko
Lankininkų varžybos / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį savo jėgas išbandė iš 70 m atstumo olimpiniais lankais šaudantys sportininkai, jauniai, šaudantys iš 60 m nuotolio ir iš 30 m atstumo šaudantys pradedantieji.

Olimpinių lankų moterų grupėje užtikrintą pergalę iškovojo latvė Anete Kreicberga, finale įveikusi savo tautietę Marina Rjabkova. Mažajame finale jaunoji Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinė Gerda Pociūnaitė įveikė patyrusią šaulę Dalią Čiupailienę.

Olimpinių lankų vyrų grupėje stipriausias buvo šiaulietis Kostas Šliauteris, už savęs palikęs klaipėdietį Taurūną Lubį, kuriam atiteko sidabras, Vidmantą Viačekauskį su bronza ir kaunietį Arvydą Čepulionį, kuriam šį kartą nepavyko iškovoti medalio.

Olimpiniais lankais šaudantys lankininkai taip pat varžėsi ir porų varžybose. Šioje grupėje stipriausi buvo kaimynai iš Latvijos Anete Kreicberga ir Eduards Lapsins, kurie ne tik džiaugėsi aukso medaliais, bet taip pat namo grįžo su nacionaliniu rekordu. Antroje vietoje liko antroji latvių pora Marina Rjabkova ir Roberts Daukste. Bronza liko šeimininkams vilniečiams Gerdai Pociūnaitei ir Adrianui Kovalevskij, kurie įveikė Dalios ir Regimanto Čiupailų duetą.

Pradedančiųjų grupėje užtikrintą pergalę šventė Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinis Mantas Linka, finale po atkaklios kovos nugalėjęs kaunietį Karolį Semašką. Mažajame finale kovojo dvi vilnietės. Jakaterina Kazakova įveikė varžybų debiutantę Julianą Semionovą.

Olimpinių lankų jaunių grupėje finalinės kovos vyko iki pat pabaigos. Tiek didžiajame, tiek mažajame finaluose prireikė vieno papildomo šūvio nugalėtojui išaiškinti. Nugalėtoju tapo Jonas Skačkauskas, antras – Aidas Liaudanskas, trečioji vieta atiteko Lukui Lipkevičiui, įveikusiam be medalio likusį Luką Gatavecką. Visi keturi sportininkai yra iš Kauno.

Sekmadienį šaudyklą užėmė skriemuliniais ir paprastaisiais lankais šaudantys sportininkai, kurie pažėrė tikrą rekordų lietų.

Skriemulinių lankų grupėje vyrai ir moterys šaudė kartu. Kvalifikacijoje antrą vietą užėmęs vilnietis Mindaugas Baranauskas pagerino Lietuvos senjorų kvalifikacijos, o po to ir dvikovų rekordus. Deja, to nepakako iškovoti medalius. Po vieno papildomo šūvio mažajame finale patyręs šaulys liko šalia nugalėtojų pakylos, o trečioji vieta atiteko puikiai pasirodžiusiai latvei Julijai Oleksejenko.

Nemažą staigmeną pateikė kitas vilnietis Valerijus Denisovas, kuris finale taip pat po papildomo šūvio įveikė varžybų favoritu laikytą kaunietį Vladą Šigauską.

Šauliai taip pat varžėsi ir komandinėse varžybose. Komandą sudaro trys sportininkai iš to paties klubo. Šiose varžybose taip pat buvo užfiksuoti netikėti rezultatai.

Vilniaus LSK 1 komanda, kuriai atstovavo V. Denisovas, M. Baranauskas ir T. Liekis finale įveikė visus nustebinusią Utenos lankininkų klubo komandą R. Bileišį, A. Grigaravičienę ir M. Grigaravičių. Trečią vietą užėmė Kauno KŠLA komanda – V. Šigauskas, J. Babinina ir J. Liubarskis.

Paprastųjų lankų grupėje geriausiu lankininku tapo Mindaugas Junevičius, įveikęs Nerijų Švedą. Trečioji vieta atiteko Vilmantui Augučiui, o ketvirtoji – Aurelijui Rameliui.

Viktoras Černiauskas – šaudymo iš lanko pradininkas Lietuvoje. 1959 m. jo iniciatyva prie Šiaulių pedagoginio instituto buvo įkurta šaudymo iš lanko sekcija, tai ir buvo pirmasis žingsnis pradedant užsiiminėti šaudymu iš lanko Lietuvoje. V. Černiausko atminimo taurė yra laikoma prestižiškiausiomis Lietuvoje rengiamomis šaudymo iš lanko varžybomis, į kurias kiekvienais metais susirenka lankininkai iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Šiemet varžybose sulaukėme svečių iš Latvijos.

Šiomis varžybomis Lietuvos lankininkai užbaigė vasaros sezoną. Dabar laukia pertrauka, po kurios lankininkai susirinks ir varžysis jau uždarose patalpose lapkričio mėnesį vyksiančiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius