Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 17

Lietuvos ledo ritulininkai pralaimėjo kovą dėl bronzos (komentarai, nuotraukos)

Pasaulio ledo ritulio I diviziono A grupės čempionato paskutinėse rungtynėse dėl trečios vietos Lietuvos rinktinė 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) nusileido puikią gynybą demonstravusiems Japonijos atstovams ir liko prizininkų pakylos papėdėje. Dvikovos pabaigą vainikavo muštynės – sirgaliai už tai lietuviams padėkojo skanduodami „Ačiū, ačiū“.
Rungtynėse netrūko kietos kovos
Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasirengusi atiduoti paskutines jėgas, kad iškovotų pergalę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus „Siemens“ arenoje penktadienį nuo pat rungtynių pradžios virė kieta kova. Pirmajame kėlinyje iniciatyvą turėję lietuviai nesugebėjo išnaudoti progų, o japonai vienos kontratakos metu atidarė savo sąskaitą.

Patikėję savo jėgomis svečiai iš tekančios saulės šalies užgulė lietuvių vartus ir per antrąjį kėlinį pridėjo dar tris įvarčius. Laimei, skylę japonų gynyboje galiausiai rado ir mūsų šalies ledo ritulininkai, po Povilo Verenio įvarčio sušvelninę skirtumą 1:4.

Paskutiniame kėlinyje lietuvių pastangos pelnyti įvartį nuėjo perniek – geležinė japonų gynyba nesutrūkinėjo. Po dar vieno varžovų įvarčio neatlaikė Dariaus Lelėno nervai – visų sirgalių džiaugsmui jis gerokai apvelėjo japonui šonus ir buvo pašalintas iš arenos iki rungtynių pabaigos.

Atrodo lietuviai pabaigoje norėjo suteikti daugiau džiaugsmo savo sirgaliams. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę kilo masinės muštynės, o aršiausiai japonams į atlapus kibo Andrius Kaminskas ir Karolis Nekraševičius. Po to arenos darbuotojams teko gerokai pavargti, kol surinko ant ledo žiūrovų primėtytas šiukšles.

Lietuviams įvarčius pelnė P.Verenis (38:09), o Japonijos rinktinėje pasižymėjo Toru Kamino (6:40), Shujei Kuji (26:47), Yoshinoras Ilmura (33:38), Daisuke Obara (36:33), Tetsuya Saito (48:03).

Lietuvos ledo ritulininkai per pirmąsias dvejas pasaulio čempionato dienas dukart triuškinamai pralaimėjo grupės lyderiams. Kazachstano rinktinė įveikė lietuvius 5:1, o slovėnai šventė pergalę 8:2. Turnyro šeimininkai atsigriebė po vienos poilsio dienos – 9:3 įveikė Australijos ledo ritulininkus, o trečiadienį 7:2 įveikę Kroatijos atstovus įgijo teisę kovoti dėl prizinės vietos su Japonijos komanda.

Grupės lyderių dvikovoje penktadienį Kazachstano rinktinė 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) įveikė Slovėnijos ledo ritulininkus ir iškovojo teisę žaisti Elito divizione,o kovoje dėl išlikimo Australijos komanda 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) nusileido Kroatijos ledo ritulininkams.

Komentarai po rungtynių

Dmitrijus Medvedevas, Lietuvos rinktinės treneris:
„Japonai – greita ir disciplinuota komanda. Norint laimėti, reikėjo demonstruoti greitą ir kietą žaidimą, be baudos minučių. Truputį buvome pavargę, gavome baudos minučių ir praleidome įvarčius. Kalbant apie muštynes rungtynių pabaigoje, ledo ritulys – kietas žaidimas, reikia pažiūrėti vaizdo įrašą, ar ten buvo grubiai žaista. Mūsų minimali užduotis buvo likti šiame divizione, o savo aikštėje norėjosi laimėti ir medalius. Didelis psichologinis spaudimas jautėsi – tokio palaikymo niekad neturėjome ir tai truputį trikdė vyrus. Jie padarė viską, ką galėjo.“

Mindaugas Kieras, Lietuvos rinktinės gynėjas:
„Mūsų tikslas buvo vienas – medaliai. Didelis noras pakišo koją. Komanda pajuto didelę sirgalių paramą. Tai didelis tobulėjimo žingsnis mums – tikrai to nepamiršime. Niekas neplanavo tų muštynių. Viskas gavosi spontaniškai, emocijos sužaidė, norėjome užstoti savo draugus. Toks tas ledo ritulys.“

Markas Mahonas, Japonijos rinktinės strategas:
„Sunkios rungtynės. Gaila, kad taip baigėsi ši dvikova. Tai buvo negražu ir nesportiška. Tokiems dalykams ledo ritulyje nėra vietos. Kai kurių lietuvių elgesys buvo netoleruotinas.“

Aaronas Kelleris, Japonijos rinktinės gynėjas:
„Atvykome čia su vienu tikslu užimti pirmą vietą. Nepavyko, bet padarėme viską, ką galėjome ir išvykstame namo aukštai pakeltomis galvomis.“

Galutinė turnyro lentelė
Vieta Komanda R. P. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Kazachstanas 5 5 0 29:6 15
2. Slovėnija 5 4 1 21:7 12
3. Japonija 5 3 2 21:8 9
4. Lietuva 5 2 3 20:23 6
5. Kroatija 5 1 4 11:25 3
6. Australija 5 0 5 7:40 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius