Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 19

Lietuvos merginų rankinio rinktinė iškovojo kelialapį į Europos čempionatą

Lietuvos 19-mečių merginų rankinio rinktinė, treniruojama vyr. trenerės Alos Senvaitienės, iškovojo kelialapį 2015 metų liepos mėnesį Ispanijoje vyksiantį Europos merginų (U-19) rankinio čempionatą.
Lietuvos merginų rankinio rinktinė
Lietuvos merginų rankinio rinktinė

Lietuvaitės sekmadienį savo paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse Garliavoje lygiosiomis – 30:30 (13:15) sužaidė su čekėmis ir tai joms atvėrė kelius į Senojo žemyno pirmenybes.

Dvikova buvo išties dramatiška – pirmajame kėlinyje 2–4 įvarčiais priekyje buvo čekės, tačiau po pirmojo kėlinio komandas skyrė tik 2 įvarčiai – 13:15 (čekių naudai).

Antrajame kėlinyje jau virė tikras nervų karas, tačiau iki paskutinės minutės 1–2 įvarčiais pirmavo lietuvių varžovės. Visgi mūsų šalies jaunosios rankininkės pademonstravo tikrą kovotojų charakterį – likus žaisti vos minutę rezultatą išlygino Brigita Ivanauskaitė – 29:29, o dar po kelių akimirkų Raminta Kripaitytė apgynė savo vartus ir lietuvaitės surezgė dar vieną tikslią ataką bei jau buvo priekyje – 30:29.

Tik jau pasibaigus rungtynių laikui teisėjai skyrė čekėms 7 baudinį ir varžovės išlygino rezultatą, tačiau tai jau nieko nebelėmė.

Iš lietuvaičių varžovės eilinį kartą į neviltį varė Inesa Verbovik, įmetusi 9 įvarčius. Jai atiteko geriausios Lietuvos komandos žaidėjos prizas. Į čekių vartus 7 kartus kamuolį įmetė Brigita Ivanauskaitė, 4 – Emilė Aglinskaitė, 3 – Gerda Triušytė.

Iš Čekijos komandos išsiskyrė 10 įvarčių įmetusi Marketa Jarapkova ir 8 įvarčius įmetusi Vendula Frycakova.

Priminsime, kad penktadienį lietuvaitės rezultatu 33:20 (14:10) sutriuškino Farerų salų rinktinę, tačiau šeštadienį rezultatu 20:30 (8:15) nusileido atrankos turnyro lyderėms Norvegijos rankininkėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius