TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos moterų rankinio lygoje pasikartos praėjusių metų finalas

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) liko dvi pretendentės į čempionės titulą. Dėl aukso medalių finalo serijoje iki trijų pergalių kovos čempionės titulą ginanti Kauno r. „Cascada-HC Garliava“ ir reguliariojo sezono nugalėtoja Vilniaus „Eglė“.
Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Eglė“
Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Eglė“ / rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Pusfinalyje „Eglės“ rankininkės abu kartu pranoko reguliariajame sezone ketvirtą vietą užėmusį Kauno „Žalgirį“. Antrose pusfinalio rungtynėse „Eglė“ šventė pergalę svečiuose 31:25 (14:10). Lygus rezultatas buvo iki pirmo kėlinio vidurio. Vėliau iniciatyvą perėmė vilnietės. 54 min. viešnių persvara siekė net dešimt įvarčių 30:20 ir nugalėtojas nekėlė abejonių.

Rezultatyviausiai „Eglės“ gretose žaidė Beatričė Rusekaitė, pelniusi 9 įvarčius, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Rita Rakauskienė ir Deimantė Burbaitė. „Žalgiriui“ Samanta Dunkulytė ir Agnė Gudlinkytė pelnė po 5 įvarčius, Marija Čelpačenko įmetė 4 įvarčius.

„Antros pusfinalio rungtynės mus klostėsi daug lengviau. Po pirmų rungtynių padarėme išvadas, dar kartą išanalizavome varžovių žaidimą, kas mus kėlė daugiausia rūpesčių pirmose rungtynėse. Akcentavome jų pagrindinę kombinaciją ir tai davė rezultatą. Koją mums kišo metimų realizacija – nepataikėme daugiau nei dvidešimt metimų ir klaidos – suklydome net 21 kartą. Bet tai atpirko žaidėjų nusiteikimas, žaidėjų energija ir noras ketvirtus metus iš eilės patekti į finalą“, – sakė „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Dviejų rungtynių užteko ir kitame pusfinalyje, kur reguliariajame sezone tik trečioje vietoje likusi „Cascada-HC Garliava“ susitiko su antrą vietą užėmusiu „Sostinės tauru“. Titulą ginanti „Cascada-HC Garliava“ antrose rungtynėse namuose 26:23 (13:11) įveikė Vilniaus „Sostinės taurą“ ir laimėjo seriją 2:0. Pusantro kėlinio vyko lygi kova ir ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda. Tačiau paskutines dešimt minučių Garliavos komanda laimėjo atkarpą 6:1 ir susikrovė lemiamą persvarą.

Nugalėtojų gretose, kaip ir pirmose pusfinalio rungtynėse, rezultatyviausiai žaidė Martyna Ustilaitė, pelniusi 9 įvarčius, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Karolina Sparnauskaitė ir Mantė Voskresenskaja. Vilniaus komandai Silvija Mackonytė pelnė 6 įvarčius, Gabija Pilikauskaitė ir Singrida Kulikovaitė įmetė po 5 įvarčius.

LMKL finalo serija prasidės gegužės 12 d. Aikštelės pranašumą turės reguliariojo sezono nugalėtojos „Eglės“ rankininkės. Dėl bronzos medalių „Sostinės tauras“ ir „Žalgiris“ taip pat kovos iki trijų pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius