-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 08

Lietuvos moterų rankinio lygos sezonas kitoks, nei anksčiau

Spalio 8 dieną (trečiadienį) dvejomis rungtynėmis startuoja Lietuvos moterų rankinio lygos 2014-2015 metų čempionatas. Šią dieną 17.30 val. Alytuje (Alytaus sporto ir rekreacijos centre, Naujoji g. 22) „SRC-Margirio“ komanda susitiks su šalies čempionėmis Kauno „Acme-Žalgiris“ merginomis ir 18.30 val. Kaune (SM „Gajos“ sporto salėje, Bijūnų g.12) „Širšės-Gaja-Etnomedijos intercentras“ kovos su Kauno raj. „Garliava – SM-Cascada“ komanda.
Kauno „Acme-Žalgirio“ komanda
Kauno „Acme-Žalgirio“ komanda / lrf.lt
Temos: 1 Rankinis

2014-2015 metų Lietuvos moterų rankinio lygos čempionatas bus kitoks, nei ankstesniais metais: nuspręsta apjungti Lietuvos lygos ir šalies pirmenybių (buvusios I lygos) komandas. Taigi, šį sezoną Lietuvos moterų rankinio lygos čempionate dalyvaus devynios ekipos: Kauno „Acme-Žalgiris“, Vilniaus „Eastcon-Tauras – Vilniaus kolegija“, Kauno rajono „HC Garliava SM-Cascada“, Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“, Klaipėdos „Viesulas-Emmedicioto“, Šiaulių „ŠSVM-SM Dubysa“, Utenos DSC, Kauno „Širšės – Gaja-Etnomedijos intercentras“ ir Alytaus „SRC-Margiris“.

Pasak Lietuvos moterų rankinio lygos direktoriaus Grigorijaus Gutermano, norima pagyvinti šalies čempionatą, pritraukti daugiau kolektyvų ir sudaryti sąlygas visoms joms išbandyti jėgas tarpusavyje.

„Pastaruoju metu ėmė mažėti stipriausioje lygoje rungtyniaujančių komandų, todėl kartu su Lietuvos rankinio federacija priėmėme sprendimą apjungti abi grandis, tuo pačiu sudaryti sąlygas visoms ekipoms parungtyniauti vienoms su kitomis. Pirmame etape visos komandos grumsis dviems ratais – namuose ir išvykoje, po to keturi stipriausieji kolektyvai kausis dėl šalies čempionato medalių, o likusios ekipos spręs Lietuvos pirmenybių apdovanojimų likimą“, – situaciją prieš čempionato startą apibūdino Grigorijus Gutermanas.

Jis pabrėžė, kad daug organizacinių klausimų operatyviai bei kompetetingai padėjo išspręsti naujasis šalies rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Pastaruoju metu ėmė mažėti stipriausioje lygoje rungtyniaujančių komandų, todėl kartu su Lietuvos rankinio federacija priėmėme sprendimą apjungti abi grandis, tuo pačiu sudaryti sąlygas visoms ekipoms parungtyniauti vienoms su kitomis.

Bene solidžiausia sudėtimi naująjį sezoną pasitinka Lietuvos čempionės, rankinio taurės bei supertaurės savininkės Kauno „Acme-Žalgiris“ rankininkės. Jos iš ėsmės išsaugojo pagrindinę sudėtį bei dar pasistiprino Lietuvos rinktinės žaidėja Daiva Būtėnaite iš „Garliava“ klubo.

Taip pat žalgiriečių komanda pasipildė panevėžietėmis Laura Žukovaite, Simona Jaškūnaite, Greta Burkaite, jaunąja vartininke Raminta Kripaityte. Tiesa, ekipa turi ir rimtų nuostolių: dar po traumos gydosi ir komandai šiuo metu padėti negali klubo pagrindinė vartininkė Amanda Jasiulevičiūtė, negaluoja ir kita vartininkė Kristina Kvedarienė, todėl kaunietėms skaudžiausia bei opiausia yra vartininkių problema. Patyrusių vartininkių vietą bandys lopyti jaunimas: septyniolikmetė Ernesta Mlečkaitė bei penkiolikmetė Raminta Kripaitytė, gali būti, kad po daugelio metų į vartus stos buvusi ilgametė Lietuvos rinktinės vartininkių trenerė Aurika Celiešienė.

Ekipos gretose neliko kairiarankės Ligitos Kašelionytės, o taip pat jaunųjų Alytaus klubo rankininkių, kurios dabar atstovaus savo „Margirio“ klubui.

Be to, vargu ar šį sezoną galės savo klubui padėti viena klubo lyderių Neringa Palionytė. Ji praėjusio sezono finiše patyrė sunkią traumą, o dabar ruošiasi motinystei.

Tokios pat sudėties, kaip praėjusį sezoną, rungtyniaus šalies vicečempionės Vilniaus „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegijos“ rankininkės. Vilnietės išlaikė visas praėjusio sezono žaidėjas ir su nauju entuziazmu stos į mūšį dėl svarbiausiųjų apdovanojimų bei čempionių vardų.

Ekipa jauna, bet jau turinti nemažą patirties bagažą šalies čempionatuose bei taurės turnyruose. Jos vedamos atakų lyderės Gretos Kavaliauskaitės bei jaunosios Erikos Verbovik, o taip pat Editos Kairytės, Klaudijos Šidlauskytės, Eglės Burakauskaitės, Šarūnės Pašakarnytės, Ievos Balčiūtės bei kitų žaidėjų, yra pajėgios įgyvendinti klubo trenerių Andrejaus Perovo ir Alos Senvaitienės komandai keliamus pačius aukščiausius tikslus.

Naująjį sezoną gerokai pasikeitusi ir atjaunėjusi pradės Kauno rajono „Garliava SM-Cascada“ komanda. Dabartinės trenerės Ernestos Žilienės ir buvusios – Gintarės Onusaitytės-Rašimienės auklėtinėms Gretai Rinkevičiūtei, Emilijai Aglinskaitei, Eglei Zakarauskaitei, Benitai Šliupaitei ir kitoms bus nemenkas iššūkis grumtis su prityrusiomis varžovėmis.

Joms teks pavaduoti tokias prityrusias klubo žaidėjas kaip Jurgitą Daugėlaitę, Robertą Zarembienę, į „Acme-Žalgiris“ išėjusią Daivą Būtenaitę ir kitas rankininkes, klubo senbuves.

Nežymiai pakito Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ kolektyvo sudėtis. Po traumų tikėtina netrukus į komandos pagrindą įsilies atakų lyderė Rasa Mikalonytė, labai patyrusi žaidėja Margarita Daublytė, techniškoji Aušrinė Muižytė. Komanda pasipildė šiauliete Deimante Lengvenyte ir iš „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegija“ ekipos perėjusia Elena Dadelyte. Iš praėjusio sezono komandos neliko Jolitos Bogušienės, Joanos Pileckytės ir Evelinos Stukaitės.

Anksčiau išvardintoms ekipoms rimtą konkurenciją sudarys Šiaulių „SM Dubysa-ŠSVM“ komanda. Greta visiškai jaunų žaidėjų keturiolikamečių, penkiolikamečių, šešiolikamečių į mūšį stos ir į čempionato kovas ves šios sporto šakos asės – Lina Abramauskaitė (anksčiau žaidė „ACME-Žalgiris“ komandoje), Indrė Mockevičiūtė-Petrylienė (ilgą laiką rungtyniavo HC „Garliava“ klube) ir pastarosios jaunesnioji sesutė – Urtė Mockevičiūtė.

Beje nebereikalo komandos pavadinime atsirado keturios didžiosios raidės, tai nuo šių metų įsteigtos ir taip vadinamos sporto gimnazijos „inicialai“. Tai Šiaulių sporto vidurinė mokykla. Taigi, šios mokyklos auklėtinėms bus rimtas išbandymas ir unikali galimybė kovoti su geriausiomis šalies sportininkėmis bei kopti meistriškumo laipteliais.

Tokios pat sudėties kaip praėjusį sezoną rungtyniaus šalies vicečempionės Vilniaus "Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegijos" rankininkės. Vilnietės išlaikė visas praėjusio sezono žaidėjas ir su nauju entuziazmu stos į mūšį dėl svarbiausiųjų apdovanojimų bei čempionių vardų.  

Pernelyg pristatinėti nereikia Utenos DSC ir Kauno RC „Širšės-Gaja-Etnomedijos interservisas“ komandų. Jos yra žaidusios moterų stipriausioje lygoje bei pelniusios sensacingų pergalių, tačiau per tuos metus tuose kolektyvuose yra ženkliai pasikeitusios sudėtys ir šįkart naujoji jaunoji karta bandys savo laimę Lietuvos moterų rankinio lygoje. Viena aišku, kad jaunoms sporto mokyklų auklėtinėms reikia dar daug treniruotis, grūdintis ir tobulėti, o tai bus gera proga tai padaryti šio čempionato verpetuose.

Ilgą laiką merdėjęs Klaipėdos moterų rankinis paakintas vyrų „Dragūno“ komandos ėmė kopti laiptelis po laiptelio aukštyn. Jau kurį laiką uostamiesčio rankininkės yra vienos stipriausių Lietuvos pirmenybių ekipų. Šiemet jos išbandys jėgas ir bendroje išplėstinėje lygoje. Kaip seksis Klaipėdos „Viesulas-Emmedicioto“ komandai įsitikinsime netolimoje ateityje. Jų ekipos startas spalio 11-12 dienomis Šiauliuose ir Vilniuje.

Panaši situacija ir Alytaus „SRC Margiris“ klube, kurių žaidimo kokybę vertins pajėgiausieji šalies kolektyvai. Dzūkijos sostinės atstovėms, kaip ir kitoms buvusios pirmosios lygos ekipoms, teks sunkus išmėginimas, grumtis su labiau patyrusioms bei vyresnėmis varžovėmis. Jaunosioms rankininkėms bus iš ko mokytis ir siekti meistriškumo aukštumų. Alytiškėms pirmieji susitikimai lėmė Lietuvos čempiones – Kauno „Acme-Žalgiris“ rankininkes ir vicečempiones – Vilniaus „Eastcon-Tauras-Vilniaus kolegijos“ atstoves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius