Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 09

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pasiruošusi dvikovai su baltarusėmis

Lietuvos moterų rankinio rinktinė po pertraukos pratęs kovas dėl kelialapio į 2016 metų Europos pirmenybių finalinį etapą Švedijoje. Pirmojoje atrankos grupėje lietuvių laukia dvejos iš eilės rungtynės su Baltarusijos ekipa. Pirmosios trečiadienį (19 val.) Kauno sporto halėje, antrosios – sekmadienį Baltarusijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius po antradienio vakarinės treniruotės pasidalijo mintimis apie artėjančią dvikovą. Jis tikisi sudėtingų rungtynių.

„Baltarusės silpnų vietų neturi. Visos žaidėjos yra profesionalės, nemažai legionierių. Jų techninis pasiruošimas yra geresni, stipresnis ir komandinis žaidimas“, – esminius kaimynių privalumus vardijo treneris.

Jis pastebėjo, kad nors pasiruošimui artėjančioms dvikovoms laiko buvo nedaug, jis buvo pakankamai produktyvus: „Pasiruošimo etapas praėjo neblogai. Pagal tai, kiek buvo laiko, padarėme ką galėjome. Sužaidėme draugiškas rungtynes su Kauno jauniais, padirbome ties gynyba, puolimu.“

Po trečiadienio rungtynių lietuvių lauks atsakomoji dvikova Baltarusijoje. Per keturias dienas ekipoms teks susitikti du kartus.

„Tai, kad teks žaisti su tomis pačiomis varžovėmis – nei gerai, nei blogai. Visos atrankos grupės žaidžia pagal tą pačią sistemą, visiems toks pat tvarkaraštis. Jau žinojome iš anksto, kad taip bus, tad viskas gerai“, – esamo tvarkaraščio nesureikšmino A. Skarbalius.

Vyriausiasis rinktinės treneris surinko beveik visas geriausias šalies rankininkes. Ekipai negalės padėti tik traumas besigydančios Greta Kavaliauskaitė ir Kamilė Bušaitė.

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Norvegija 2 2 0 0 63:45 4
2. Rumunija 2 2 0 0 54:43 4
3. Baltarusija 2 0 0 2 47:60 0
4. Lietuva 2 0 0 2 41:57 0

Dėl kelialapių į finalinė Senojo žemyno pirmenybių etapą, kuris šiemet gruodžio 4–18 dienomis vyks Švedijoje, septyniose atrankos grupėse varžosi 28 rinktinės. Į finalinį pirmenybių etapą pateks pirmas ir antras vietas užėmusios kiekvienos grupės komandos bei geriausia trečiojoje pozicijoje likusi ekipa.

Garantuotą vietą Europos čempionate turi šeimininkės švedės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius