-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 24

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjo Ukrainos rinktinei

Pirmąsias 2014 metų Europos moterų rankinio čempionato, kuris kitų metų gruodžio 7-21 dienomis vyks Vengrijoje ir Kroatijoje, pirmosios atrankos grupės rungtynes Lietuvos rinktinė ketvirtadienį svečiuose 27:30 (15:11) pralaimėjo Ukrainos komandai.
Rankinis – moterų ekipos pradeda kovą dėl rankinio taurės
Rankinis (asociatyvi nuotr.)
Temos: 1 Rankinis

Net 14 įvarčių į ukrainiečių vartus įmetė Laima Bernatavičiūtė, 7 – Živilė Jurgutytė, 2 – Gabija Vidūnaitė, po 1 – Indrė Mockevičiūtė, Dovilė Ilčiukaitė, Rūta Latakaitė-Willig bei Diana Šatkauskaitė.

Po 10 įvarčių prie pergalės Ukrainos ekipoje prisidėjo Irina Glibko ir Julija Managarova, 4 – Viktorija Borščenko, 3 -Anastasija Pidpalova.

„Varžovėms pateikėme nemažą staigmeną ir netgi pirmavome, likus 10 minučių iki susitikimo pabaigos, bet neužteko meistriškumo ir jėgų pergalingai užbaigti šio susitikimo. Prieš rungtynes su Ukrainos rinktine detaliai išanalizavome jų žaidimą ir pabandėme neutralizuoti jų atakų lyderes J.Managarovą ir I.Glibko bei kitas rankininkes. Tai mums iš pradžių visiškai neblogai sekėsi, bet po to priešininkės pakeitė taktiką ir pradėjo trūkinėti mūsų gynybos gijos, ypač dvikovose vienas prieš vieną. Čia pasireiškė aukštesnis rungtynių šeimininkių meistriškumas, jų geresnis visų grandžių tarpusavio supratimas.

Aišku, kad ukrainietės prieš mus reikiamai nenusiteikė ir, matyt, galvojo lengvai laimėti. Bet mūsų rinktinės neįvertinimas joms galėjo brangiai kainuoti, visgi jos laiku susigriebė. Tikriausiai atsakomoje dvikovoje Lietuvoje jos žais visiškai kitaip ir tuomet mums teks dar labiau paprakaituoti. Dar kartą pasitvirtino auksinė taisyklė – būtina žaisti kuo daugiau kontrolinių rungtynių su aukštos klasės varžovėmis. Tik tokiose dvikovose grūdinasi charakteriai, tvirtėja įgūdžiai, kyla meistriškumas. Puikiai suprantame, kad mūsų grupė nepaprastai pajėgi, su skambiais vardais, todėl galbūt kalnų nenuversime, bet tikrai stengsimės įkasti tituluotesnėmis priešininkėms“, – po dvikovos su optimizmu kalbėjo mūsų rinktinės treneris Antanas Skarbalius.

Pirmojo turo mačą kovoje dėl vieno iš dviejų kelialapių į pirmenybių finalinį etapą šioje grupėje ketvirtadienio vakarą žais Danijos ir Austrijos ekipos.

Danijos rankininkės lietuvaičių varžovėmis spalio 27 dieną (18 val.) bus „Cido“ arenoje Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius