Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos moterų rankinio rinktinės viltys dužo Šiaurės Makedonijoje

Lietuvos moterų rankinio rinktinei nepavyko prasibrauti į Europos moterų čempionato finalinį etapą. Paskutinėse penktos atrankos grupės rungtynėse sekmadienį lietuvės išvykoje 24:34 (12:18) pralaimėjo Šiaurės Makedonijos komandai.
Lietuvos moterų rankinio rinktinė
Lietuvos moterų rankinio rinktinė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Su vienintele pergale prieš Azerbaidžaną Karolio Kaladinsko treniruojama Lietuvos rinktinė grupėje užėmė trečiąją vietą. Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą grupėse užėmusios ekipos, bet jau aišku, kad lietuvės dėl prasto įmestų/praleistų įvarčių santykio į pirmenybes nepateks.

Šiaurės Makedonijoje rungtynės prasidėjo atkakliai – pirmojo kėlinio viduryje rezultatas dar buvo lygus 7:7. Deja, bet tuomet šeimininkės įsibėgėjo ir prieš pertrauką nutolo 18:12.

Antrajame kėlinyje žaidimas buvo apylygis. Lietuvos rankininkės buvo sumažinusios atsilikimą iki keturių įvarčių (23:27), bet vėliau varžovės vėl susigrąžino solidesnį pranašumą ir šventė užtikrintą pergalę.

Lietuvos rinktinei net 10 įvarčių pelnė Aušra Arciševskaja, po 4 – Rita Rakauskienė ir Beatričė Ruseckaitė, 3 – Dominyka Andronik, po 1 – Gabija Pilikauskaitė, Inesa Verbovik ir Vakarė Damulevičiūtė.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė po 6 kartus pasižymėjusios Andrea Sedloska ir Emilijana Rizoska.

Pirmojo rato rungtynėse Lietuvos rankininkės namuose Šiaurės Makedonijai pralaimėjo 28:31.

Per visą istoriją Lietuvos moterų rankinio rinktinė Europos čempionate žaidė vienintelį kartą. 1996 m. Danijoje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvos rankininkės užėmė 12 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius