Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos moterų tinklinio pirmenybių pusfinalyje Lietuvos U20 rinktinė įveikė čempiones

Savaitgalį startavo „Teida“ Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalis, kuriame žaidžiama iki dviejų pergalių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Aušrinės“ nuotr.

Gana netikėtą pergalę iškovojo Europos čempionato atrankos antrojo etapo turnyrui Kaune besiruošianti Lietuvos U20 rinktinė. Jos savo aikštėje 3-1 (25:19, 17:25, 27:25, 25:23) įveikė šalies čempionės titulą ginančią Jonavos „Aušrinės-JSC“ komandą ir serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Nugalėtojoms 23 taškus pelnė Anastasija Jesipenko, 17 – Arina Petuchova, 12 – Roberta Gabulaitė.

Jonavos ekipoje 22 taškus surinko Danielė Kvedaraitė, 18 – Jekaterina Kovalskaja.

„Pergale labai džiaugiamės, bet jos labai nesureikšminame, nes labai gerai suprantame, kad ji nieko nereikš jei pralaimėsime kitas dvejas rungtynes. Iki pusfinalio labiausiai bijojome pralaimėti „sausai“, bet dabar jau žymiai drąsiau“, - sakė Lietuvos jaunimo rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė.

J.Kontvainienė neslepia – kadangi moterų čempionate žaidžia rinktinė, o ne klubas, tai yra sunkumų suburiant visas žaidėjas. Dėl to sudėtis nuolat kinta.

„Kadangi jau baigėsi šios amžiaus pagrindinės varžybos, šį kartą dauguma žaidėjų susirinko jau penktadienį, todėl turėjome galimybę treniruotėje pamodeliuoti būsimas rungtynes, parepetuoti kur pagal kokią puolėją ginsimės, kokią rinksimės užtvaros taktiką ir panašiai. Jau treniruotėje matėsi didžiulis merginų užsidegimas. Gal tai ir lėmė mūsų pergalę. Nors pradėjome labai nekaip, su atkarpa 0:7. Matyt, jaudulys padarė savo. Džiugu, kad merginos atsitiesė, įsidrąsino ir labai gerai sužaidė setų pabaigas, kas tinklinyje yra labai svarbu. Laimėjome visų žaidėjų pastangomis. Mūsų įkvėpimas – tai mūsų jaunystė, didelis noras ir artėjantis Europos čempionatas“, - kalbėjo J.Kontvainienė.

Šiose rungtynėse Lietuvos jaunimo rinktinei negalėjo padėti Elena Kuodaitytė ir Liepa Urbonaitė. Trenerės teigimu, vis dar yra blaškomasi ieškojimuose, nes trūksta vienos centro blokuotojos. Pasak jos, kitose rungtynėse Jonavoje bus dar daugiau keblumų, nes komandai trūks dar keleto žaidėjų.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos kovo 23 dieną Jonavoje. Jeigu prireiks trečiojo susitikimo, jis vyks kovo 24 dieną taip pat Jonavoje.

Lietuvos U20 merginų tinklinio rinktinė balandžio 5-7 dienomis Kauno sporto halėje dalyvaus antrajame Europos čempionato atrankos etape ir sieks patekti į finalinį turnyrą.

Kitame pusfinalyje vicečempionė Kauno „Kauno-VDU“ komanda pirmosiose rungtynėse išvykoje 3-0 (25:23, 25:16, 25:14) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos kovos 19 dieną Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius