-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 01

Lietuvos olimpiečiams sunkiai sekasi suderinti sportą ir studijas

Ar įmanoma būti profesionaliu sportininku ir sėkmingai mokytis aukštojoje mokykloje? Trys Londono olimpiadoje dalyvavę Lietuvos atletai sukaupė skirtingos studijų patirties. Po Londono olimpinių žaidynių daugelis žinomų Lietuvos sportininkų pradėjo galvoti apie grįžimą į studijas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Aleksandras Kazakevičius
Aleksandras Kazakevičius / Fotodiena.t/Roberto Dačkaus nuotr.

„Labai sunkiai“, – nusijuokė graikų-romėnų imtynininkas Aleksandras Kazakevičius, paklaustas, kaip sekasi derinti studijas ir sportą. Londono olimpinėse žaidynėse bronzos medalį iškovojęs sportininkas studijuoja Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Sporto ir sveikatos fakultete.

„Trejus metus lankiau paskaitas, gal kelios skolos ir buvo, bet atsiskaitinėjau. O paskui sustojau. Anksčiau, kai turėjau draugę, ji priversdavo daugiau dėmesio mokslams skirti, bet kai išsiskyrėme, buvo krizė“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo A. Kazakevičius.

Lietuvos kūno kultūros akademijoje (LKKA) Kaune studijuojanti irkluotoja Donata Vištartaitė – dar viena sportininkė, kuriai dėl pasirengimo Londono olimpinėms žaidynėms teko sustabdyti studijas. Į kineziterapijos studijų trečiąjį kursą sportininkė grįš po naujųjų metų.

„Kai kurie dėstytojai atsižvelgia į tai, kad sportuoju, bet pasitaikydavo visko. Nenoriu nieko bloga sakyti, bet norėtųsi daugiau palaikymo. Suprantu, kad dėstytojai labiau supranta tuos sportininkus, kurie studijuoja treniravimo sistemas. Man netgi teko išgirsti: arba mokykis, arba sportuok“, – pokalbyje su „Lietuvos rytu“ atviravo sportininkė.

20-metė šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė – Vilniaus universiteto (VU) verslo informacijos vadybos studijų trečiakursė. Pasirengimą Londono olimpinėms žaidynėms ir mokslus lengvaatletei pavyko suderinti.

„Daug kas siūlė prieš olimpiadą išeiti akademinių atostogų, bet nenorėjau. Manau, kad viską reikia daryti savo laiku. Jei pradėjau mokytis, nemesiu“, – ryžtingai „Lietuvos rytui“ kalbėjo A. Palšytė, olimpinėse žaidynėse užėmusi 11-ą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius