Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

Lietuvos orientavimosi sporto čempiono titulą susigrąžino po 10 metų pertraukos

Daugiau negu 400 įvairaus amžiaus orientacininkų stojo prie starto linijos orientavimosi sporto bėgte Lietuvos čempionate ilgoje trasoje. Neries regioniniame parke Dūkštų miške vykusiose Lietuvos pirmenybėse sportininkų laukė ilgos, kalvotos ir sudėtingos trasos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Donato Lazausko (Orienteering.lt) nuotr.

Elito varžybose triumfavo „Igtisa“ klubo atstovai.

Vyrų varžybų dalyviams teko įveikti apie 13,2 km distanciją su 27 kontroliniais punktais. Lietuvos čempiono vardą iškovojo Vilius Aleliūnas. Nugalėtojas trasą įveikė per 1 val. 29 min. 57 sek. Antroje vietoje finišavęs Simonas Krėpšta iš „Tako“ klubo čempionui pralaimėjo 3 min. 26 sek. Bronzą laimėjo Donatas Stulgys iš „Dainavos“ ekipos.

„Pastaruosius ketverius metus mažiau dėmesio skirdavau profesionaliam sportui, todėl ilgas trasas bėgdavau daugiau savo malonumui. Šiais metais grįžau į Lietuvos rinktinę ir tenka daugiau treniruotis. Todėl labai smagu vėl tapti Lietuvos čempionu ilgoje trasoje, – sakė paskutinį kartą Lietuvos čempionato auksą ilgoje trasoje prieš dešimtmetį iškovojęs V. Aleliūnas. – Ilga trasa yra specifinė, nes čia svarbu yra ne įveikti kilometrai, o ilgas bėgimo laikas. Vyrų elito grupės nugalėtojo laikas turi būti apie pusantros valandos bėgimo. Todėl ilgoje trasoje specialiai parenkamos vietovės, kad būtų ilgi perėjimai, kelio pasirinkimo orientavimasis. Neries regioniniame parke trasa buvo ne tik vaizdingais šlaitais, bet ir kalnuota bei sudėtinga, pareikalavusi gero fizinio pasirengimo.“

Moterų varžybose nepralenkiama buvo Gabija Ražaitytė-Saunorienė. Lietuvos čempionė apie 9,1 km distanciją su 24 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 14 min. 17 sek. Čempionės titulą praradusi Sandra Paužaitė iš „Dainavos“ komandos, nugalėtojai pralaimėjo 3 min. 57 sek. Trečioje vietoje finišavo Tatsiana Voverienė iš „Devyni“ klubo.

Paskutinis šiais metais Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatas vyks spalio 1 d. Orientacininkai medalius išsidalins bendro starto varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius