-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 08

Lietuvos oro balionų čempionate pirmauja marijampolietis Rimas Kostiuškevičius

Lietuvos karšto oro balionų čempionate pirmas skrydis sėkmingiausias buvo vienam labiausiai patyrusių ir tituluočiausių šalies pilotų marijampoliečiui Rimui Kostiuškevičiui. Penkiose užduotyse jis surinko 4 334 taškus iš 5 000 galimų.
Oro balionai
Oro balionai / Eglės Digrytės nuotr.
Temos: 1 Jonava

Antroje vietoje atsidūrusio alytiškio Mindaugo Lyčiaus sąskaitoje – 4 110 taškų. Trečias – R.Kostiuškevičiaus sūnus Rokas (4 089 taškai).

Iš viso Jonavoje vykstančiose varžybose dalyvauja 25 pilotai. Lietuviams iššūkį meta penkios komandos iš užsienio – Rusijos ir Ukrainos.

Kol kas oreiviai galėjo pakilti į dangų tik kartą – trečiadienio vakarą. Ketvirtadienio rytą skrydis buvo atšauktas dėl atslinkusių lietaus debesų.

Per pirmą skrydį pilotams buvo duotos penkios užduotys, pavyzdžiui, pataikyti žymekliu į didžiulius baltus kryžius, patiestus Jonavos stadione, pievoje už miesto ir lauke, į kurį nusileido dėl prizų nesivaržantis „lape“ vadinamas balionas, praskristi kaip įmanoma arčiau pačių iš anksto pasirinkto taško.

Ne visas jas pavyko sėkmingai įveikti. Nors pirmojo kryžiaus stadione koordinatės buvo žinomos prieš startą, prie jo nepriartėjo nė vienas balionas. Bene lengviausia sportininkams buvo sekti paskui „lapę“ – šio baliono nusileidimo vietą buvo sunku nuspėti, bet specialius žymeklius netoli taikinio numetė pusė pilotų, o R.Kostiuškevičius pataikė į patį centrą.

Čempionato lyderis pirmas buvo dviejose užduotyse ir už jas gavo po 1 000 taškų. Kitose užduotyse pirmavo M.Lyčius, vilnietis Tadas Gegevičius ir alytiškis Vytautas Junevičius.

Kadangi čempionatas sutampa su Jonavos miesto švente, penktadienio vakarą planuojamas „Burners Show“ – gatvėmis turėtų važiuoti balionai su iš degiklių aukštyn šaunančia liepsna, o šeštadienio vakarą – balionų, fejerverkų ir muzikos šou.

Varžybose bus apdovanoti pirmų trijų vietų laimėtojai, už geriausią rezultatą atskiroje rungtyje laukia Mero taurė, o absoliučios įskaitos nugalėtojui bus įteiktas menininko Vlado Nikonovo ansambliažas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius