-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 31

Lietuvos paplūdimio tinklininkai Klaipėdoje nugalėjo pasaulio čempionato prizininkus

Savaitgalį Klaipėdos Melnragės paplūdimyje sėkmingai praūžė trečiasis atvirojo Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas. Šio turnyro lygį gerokai pakėlė svečiai iš užsienio, kurie išsivežė ne vieną komplektą medalių, tačiau etapo nugalėtojais tapo Lietuvos tinklininkai.
Paplūdimio tinklinio varžybos Klaipėdoje
Paplūdimio tinklinio varžybos Klaipėdoje

Vyrų turnyrą papuošė latvių Kristapo Šmito bei Mihailo Samoilovo dalyvavimas. Šie paplūdimio tinklininkai prieš keletą savaičių Kinijoje vykusiame pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionate iškovojo bronzos medalius. Pergalingai latviai žygiavo iki pat finalo, kur juos sustabdė lietuvių Aurimo Mazūro ir Mato Navicko duetas.

Lietuvos pora trečiajame rate tiems patiems latviams pralaimėjo po dramatiškos kovos 1-2 (18:21, 21:14, 11:15), bet vėliau 2-1 (21:15, 19:21, 15:9) įveikė Roko Vaškevičiaus bei Audriaus Knašo porą, o pusfinalyje 2-0 (23:21, 21:14) pranoko Patriką Stankevičių ir Gilbertą Kerpę. Finale A.Mazūras ir M.Navickas pademonstravo puikų žaidimą ir atsirevanšavo M.Samoilovui bei K.Šmitui 2-0 (24:22, 21:18).

VIDEO: Vaikinų didysis finalas I Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato III etapas

„Latvių autoritetas mūsų negąsdino. Turėjome didelį norą nugalėti ir įdėjome daug pastangų, juolab kad pirmajame mače jiems pralaimėjome“, – po finalo sakė A.Mazūras.

„Esame anksčiau du kartus tiems latviams pralaimėję, todėl iš principo negalėjome nusileisti dar kartą. Man asmeniškai sunkiausias buvo pusfinalis, nes su varžovais kartu treniruojamės ir konkurentai esame nuo sezono pradžios“, – pabrėžė M. Navickas.

VIDEO: Vaikinų komentarai po finalo I Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato III etapas

Trečiąją vietą užėmė G.Kerpė ir P.Stankevičius, kurie mažajame finale 2-0 (21:17, 24:22) įveikė Tomo Staševičiaus bei Lino Petravičiaus duetą.

Moterų turnyre triumfavo lietuvaitės Ieva Vasiliauskaitė bei Gerda Grudznskaitė. Po dviejų pirmųjų pergalių jas sustabdė latvės Agnese Caica bei Ilzė Liepinlauska, kurios iškovojo pergalę 2-0 (21:19, 23:21).

Nepaisant to, I.Vasiliauskaitė bei G.Grudzinskaitė atsitiesė ir 2-0 (21:14, 21:12) įveikė Miglės Mazurkevičiūtės ir Martynos Kačinskaitės duetą, pusfinalyje 2-0 (21:14, 21:17) įrodė pranašumą prieš Agniešką Paškevič bei Jekateriną Kovalskają, o finale 2-0 (21:17, 21:16) nugalėjo latves Inesę Jursonę bei Ancę Auziną.

VIDEO: Merginų didysis finalas I Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato III etapas

„Manau, kad pergalę lėmė psichologija, tuo labiau, kad mes žaidėme Lietuvoje, turėjome didelį sirgalių palaikymą. Reikėjo apginti Lietuvos vardą, – sakė I.Vasiliauskaitė. – Pritariu, kad čia buvo keturios lygiavertės poros, kurios kovojo dėl aukščiausių vietų, todėl labai smagu laimėti“.

Lietuvaitės finalo pirmajame sete nuo latvių atsiliko 5:11, bet labai greitai sugebėjo išlyginti ir persverti rezultatą.

„Po sunkios pirmojo seto pradžios mus išgelbėjo sirgaliai, emocijos ir mūsų nusiteikimas“, – pabrėžė G.Grudzinskaitė.

VIDEO: Merginų komentarai po finalo I Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato III etapas

Bronzos medalius iškovojo latvės A.Caica ir I.Liepinlauska. Jos mažajam finale 2-1 (15:21, 21:19, 15:11) įveikė A.Paškevič ir J.Kovalskają.

Turnyro Klaipėdoje prizininkai išsidalino 1200 eurų prizinį fondą. Varžybose dalyvavo 12 vyrų ir 13 moterų komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos.

Ketvirtasis Lietuvos čempionato etapas vyks rugpjūčio 18-20 dienomis Rokiškyje. Iš viso atvirą Lietuvos čempionatą sudarys penki etapai. Čempionatas yra registruotas FIVB sistemoje ir įtrauktas į žemyno pirmenybių sąrašą, tad čia bus galima uždirbti reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius