-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 28

Lietuvos paplūdimio tinklininkai – Kontinentinės taurės I etapo pusfinalyje

Šeštadienį Vilniuje, „Credit24” arenoje prie Baltojo tilto prasidėjo Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės pirmojo etapo F pogrupio varžybos. Jose Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio rinktinės iškopė į sekmadienį vyksiantį pusfinalį.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / BFL nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė grupės varžybas pradėjo nesėkmingai. Antroji mūsiškių pora Motiejus Mėlynis ir Rokas Kundrotas nusileido pirmai Bosnijos ir Hercegovinos komandai Dimitriui Apostolou ir Vladimirui Knezevičiui 1:2 (18:21, 21:18, 13:15). Atkaklioje 50 min. trukusioje kovoje netrūko intrigos, lemiamame trečiajame sete (iki 15 taškų) lietuviai pirmavo 13:12, tačiau Kipro atstovai šaltakraujiškiau sužaidė seto pabaigą ir jį laimėjo 15:13.

„Pirmajame sete labai jaudinomės, slėgė didelė atsakomybė, niekas nesisekė, žaisti pradėjome tik po maždaug 10 taško, tačiau seto išgelbėti nebespėjome. Antrajame ir trečiajame sete kovojome gerai, tačiau trečio seto pabaigoje turbūt vėl koją pakišo jaudulys. Kipro atstovai tiesiog sužaidė ramiau ir tiksliau, jie turi didesnę tarptautinių varžybų patirtį. O mūsų komandos tolimiausia išvyka buvo į Latviją“, – šypsojosi Motiejus Mėlynis. „Jeigu susitvarkysime su savo galvomis, ateityje turėtume žaisti geriau“, – partneriui pritarė Rokas Kondrotas.

Antrasis Lietuvos rinktinės mačas prieš Kiprą taip pat nuliūdino sirgalius. Įspūdingai laimėję pirmajį setą 21:12 pirma mūsiškių pora Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis vėliau atsipalaidavo ir darė daug klaidų paduodami kamuolį ir smūgiuodami į užribį. 

Antrasis Lietuvos rinktinės mačas prieš Kiprą taip pat nuliūdino sirgalius. Įspūdingai laimėję pirmajį setą 21:12 pirma mūsiškių pora Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis vėliau atsipalaidavo ir darė daug klaidų paduodami kamuolį ir smūgiuodami į užribį. Kur kas žemesni už lietuvius Kipro atstovai Anthimos Economides ir Georgios Plaritis sėkmingai blokavo daugumą varžovų smūgių laimėjo susitikimą 2:1 (12:21, 21:19, 15:11). Po mačo kipriečiai teigė, jog pirmajame sete jiems reikėjo laiko apsiprasti su nauja vieta, vietos sirgaliais, tačiau vėliau jie tiesiog žaidė sau įprastą žaidimą. „Mes už lietuvius tikrai buvome stipresni statydami užtvaras ir žaisdami gynyboje, todėl ir laimėjome“, – teigė Anthimos Economides.

Kadangi varžybos vyksta dviejų minusų sistema, vieną pralaimėjimą jau turintys Lietuvos atstovai antrajame susitikime su Moldovos rinktine nebegalėjo klysti. Susikaupę Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis nesunkiai per 28 min. 2:0 (21:12, 21:14) laimėjo prieš antrą Moldovos komandą Mariną Cojocaru ir Iulianą Cravet. Jaudulį įveikę Motiejus Mėlynis ir Rokas Kondrotas 2:1 (18:21, 21:18, 15:9) nugalėjo Romaną Dudikovą ir Jevgenijų Tkačenko, pirmą Moldovos porą. Lietuviai iškopė į pusfinalį, kuriame rytoj 10.40 val. susitiks su pajėgia Estijos rinktine.

Tuo tarpu Lietuvos moterų rinktinė su Kipro atstovėmis kovojo kur kas sėkmingiau. Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė be didesnio vargo per 29 min. 2:0 (21:16, 21:9) įveikė antrąją Kipro komandą Ioanną Leonidou ir Zoi Konstantinopoulou. 

Tuo tarpu Lietuvos moterų rinktinė su Kipro atstovėmis kovojo kur kas sėkmingiau. Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė be didesnio vargo per 29 min. 2:0 (21:16, 21:9) įveikė antrąją Kipro komandą Ioanną Leonidou ir Zoi Konstantinopoulou. Karolei Zojai Virbickaitei ir Vytenei Vitkauskaitei dideliam vietos sirgalių džiaugsmui taip pat pavyko nugalėti pajėgią pirmąją Kipro komandą Mariotą Angelopoulou ir Kateriną Zakchaiou 2:0 (21:19, 21:16).

Nepaisant pergalės Ieva Dumbauskaitė savo pasirodymu nebuvo patenkinta: „Džiaugiuosi, kad laimėjome, bet man žaisti sekėsi sunkiai – jau per apšilimą jutau, kad šiandien bus ne mano diena. Būtinai reikia kuo greičiau įsivažiuoti, juk priekyje laukia dar pajėgesnės varžovės.“ Laimėjusi prieš Kiprą, Lietuvos moterų rinktinė pakliuvo tiesiai į sekmadienį vyksiantį pusfinalį ir ten rytoj 09.00 val. susitiks su Estijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius