-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 24

Lietuvos paplūdimio tinklininkai sėkmingai startavo pasaulio jaunimo čempionate

Ketvirtadienį (liepos 24 d.) dvi geriausios Lietuvos paplūdimio tinklinio vyrų ir moterų komandos pergalėmis pradėjo 2014 m. FIVB pasaulio jaunimo iki 21 m. čempionatą Larnakoje (Kipras). Devyniolikmetės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė (5 reitingas) per 32 minutes 2:0 (21:13, 21:17) įveikė austres Sarią Gšofer ir Moną Gešlbauer (32 reitingas).
Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė / organizatorių nuotr.

Vos 32 pagal skirstymą aštuoniolikmetis Lukas Každailis ir neseniai devyniolikos sulaukęs Arnas Rumševičius per 34 minutes 2:0 (21:17, 21:18) sugebėjo nugalėti Kipro atstovus Zorpį Charamapos ir Georgios Chrysostomou (6 reitingas).

Besiruošdamos pasaulio čempionatui, I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė drauge su A. Rumševičiumi ir L. Každailiu treniravosi Vilniuje, „Credit24“ aikštyne.  Po vienos treniruočių sutikta Ieva Dumbauskaitė džiaugėsi: „Man labai patinka Kipras, jaučiu sentimentus ir gerą aurą ten, nes prieš du metus būtent Larnakoje pasiekėme didžiausią iki šiol savo karjeros pergalę – tapome U19 pasaulio čempionėmis. Labai smagu, kad Arnas su Luku vyksta drauge, su jais delegacija tampa didesnė ir linksmesnė. Jei tik mums varžybos nevyks vienu metu, būtinai iš visų jėgų vieni kitus palaikysime“.

Prieš išvykdamas į Kiprą, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas teigė: „Tai yra vienos svarbiausių sezono varžybų, sėkmingo pasirodymo atveju abi mūsų poros gali užsidirbti nemažai pasaulio reitingo taškų. Manau, tiek merginos, tiek vaikinai patenka tarp 10 stipriausių turnyro komandų ir yra pajėgios kovoti dėl aukštų vietų“.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė šiandien F pogrupio varžybose dar susitiks su egzotiškos Sent Lusijos atstovėmis Skye Mondesir ir Dala Noel (29 reitingas). A. Rumševičiaus ir L. Každailio antrame F pogrupio mače laukia prancūzai Maksimas Thiercy ir Romainas Di Giantommaso (18 reitingas). Viso čempionate dalyvauja  po 36 vyrų ir moterų komandas, kurios yra suskirstytos į 6 pogrupius. Į atkrintamąsias varžybas patenka po 4 geriausias grupės komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius