Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 04

Lietuvos paplūdimio tinklininkai tęs olimpinių kelialapių medžioklę

Jau gegužės 6-9 dienomis vyks praėjusiais metais nukeltas antrasis paplūdimio tinklinio olimpinės atrankos – CEV Kontinentinės taurės – varžybų etapas. Dėl patekimo į finalinį etapą kausis Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės.
Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė
Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė / FIVB nuotr.

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė varžysis B grupės turnyre Madride (Ispanija). Čia taip pat dalyvaus Rusijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Estijos, Ispanijos, Kipro ir Rumunijos komandos. Į finalinį etapą pateks penkios stipriausios rinktinės.

Lietuvos rinktinę sudarys Ievos Dumbauskaitės ir Gerdos Grudzinskaitės bei Monikos Paulikienės ir Urtės Andriukaitytės duetai.

I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė vietą rinktinėje pelnė laimėjusios Lietuvos čempionatą, o kitos poros varžėsi papildomoje atrankoje, kurią laimėjo M.Paulikienė ir U.Andriukaitytė.

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė dalyvaus A grupės turnyre Izmire (Turkija). Čia taip pat varžysis Latvijos, Italijos, Vengrijos, Turkijos, Estijos, Slovėnijos ir Anglijos ekipos.

Į Lietuvos vyrų rinktinę pretendavo trys poros, bet Luko Každailio ir Arno Rumševičiaus pora yra traumuota, todėl mūsų šaliai Turkijoj atstovaus Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius bei Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas, paplūdimio tinklinio treneris ir 50-ąjį gimtadienį pirmadienį paminėjęs Marius Vasiliauskas mano, jog abi moterų komandos yra gerai pasiruošusios šiam turnyrui.

„Ieva ir Gerda dalyvavo trijuose iš eilės keturių žvaigždučių FIVB turnyruose Meksikoje ir olimpinei atrankai ruošėsi ten. Urtė ir Monika bei abi vyrų komandos dvi savaites dalyvavo treniruočių stovykloje Turkijoje. Vyrai neseniai baigė salės tinklinio sezoną, todėl tikimės, kad visi bus neblogos formos“, – kalbėjo M.Vasiliauskas.

Kalbėdamas apie lietuvių galimybes žengti toliau, M.Vasiliauskas svarstė, jog tiek vyrų, tiek moterų komandos turės įveikiamų varžovų, todėl į pirmuosius penketukus pretenduoti galima.

„Moterų tarpe yra keturios komandos, kurios reitinge yra gerokai aukščiau už mus, bet patekti į penketuką merginos šansų turi. Panašu, kad dėl vietų bus lygi kova ir kas geriau sužais, tas ir pateks. Su vyrais situacija yra panaši. Yra keletas stiprių komandų, su kuriomis bus nelengva kovoti, bet likusios poros bus panašaus pajėgumo ir viskas spręsis varžybų metu“, – teigė M.Vasiliauskas.

Pirmieji mūsiškių varžovai paaiškės prieš pat turnyro pradžią, trečiadienį.

Finalinis Kontinentinės taurės etapas vyks birželio mėnesį Nyderlanduose. Jame varžysis po 16 vyrų ir moterų komandų, o kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes pelnys tik šių varžybų nugalėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius