Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29

Lietuvos paplūdimio tinklininkės - Kontinentinės taurės I etapo finale

Sekmadienį Vilniuje, „Credit24” arenoje, prie Baltojo tilto vykstančiose Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės pirmojo etapo F pogrupio varžybose Lietuvos moterų rinktinė iškopė į finalą.
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė į veikė estes
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė į veikė estes / Augusto Četkausko nuotr.

Pirmosiose pusfinalio rungtynėse Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė per 36 min. įveikė antrąją Estijos porą Kristi Novak ir Erle Puvi 2:0 (24:22, 21:14). Karolei Zojai Virbickaitei ir Vytenei Vitkauskaitei teko pajėgi pirmoji Estijos komanda Eliise Hollas ir Kristel Kiens. Dramatiškoje kovoje pirmaudamos 20:18 lietuvės nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir pralaimėjo pirmąjį setą 25:23. Tačiau K. Virbickaitės ir V. Vitkauskaitės apmaudi nesėkmė nepalaužė ir didžiulėmis pastangomis merginos per 48 min. sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 2:1 (23:25, 21:17, 15:12).

Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis finalas, mes jau užsitikrinome vietą Kontinentinės taurės trečiajame etape

Po pusfinalio mačų Ieva Dumbauskaitė džiaugėsi: „Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis finalas, mes jau užsitikrinome vietą Kontinentinės taurės trečiajame etape. Man šiandien sekasi žaisti truputį geriau nei vakar, visuomet labai padeda vietos sirgalių parama. Finale prieš Kipro atstoves privalome laimėti“.

Monika Povilaitytė teigė: „Man visuomet sunku žaisti iš pat ankstaus ryto, matyt organizmas dar nebūna prabudęs. Tikiuosi, po pietų seksis geriau. Labai džiaugiuosi, kad ir Karolei su Vitene pavyko įveikti estes ir neprireikė lemiamo trečiojo mačo. Dabar galėsime pailsėti ir susikaupti finalui“.

Lietuvos moterų rinktinė CEV Kontinentinės taurės pirmojo etapo finale šiandien 14.00 val. susitiks su Kipro rinktine, kuri pusfinalyje 2:0 nugalėjo Latvijos rinktinę. Šeštadienį vykusiose grupės varžybose lietuvės su Kipro atstovėmis abu mačus laimėjo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius