Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paplūdimio tinklininkės olimpinius kelialapius medžioja Pietų Amerikoje

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė tęsia turnyrų maratoną tolimosiose šalyse, kur siekia iškovoti kuo daugiau pergalių, reikalingų didžiausiai svajonei – kelialapiui į Paryžiaus olimpines žaidynes.
Lietuvos tinklininkės
Lietuvos tinklininkės / FV Imagens/CBV nuotr.

Olimpinės atrankos reitingo taškus paplūdimio tinklininkai rinks iki birželio 9 dienos. Šiuo metu olimpiniame reitinge M.Paulikienė ir A.Raupelytė užima 15-ą vietą, o olimpiniai kelialapiai atiteks 18-ai porų. Tiesa, ši rikiuotė dar keisis, kai visos stipriausios komandos sužais minimalų skaičių turnyrų – 12.

Savo pozicijas lietuvės sustiprino kovo mėnesį vykusiame „Beach Pro Tour Challenge“ turnyre Brazilijoje, kur pirmą kartą karjeroje iškovojo tokio lygio varžybų bronzos medalius.

„Labai džiaugiamės šiuo turnyru. Dėl vietos pusfinalyje žaidėme su stipria Šveicarijos komanda, kuriai praėjusiais metais pralaimėjome visus tris kartus. Todėl nebuvo lengva žaisti su jomis tokiame svarbiame etape. Visgi stengėmės apie tai negalvoti ir ėjome į aikštę žaisti bei kovoti. Pavyko išvengti daug klaidų ir viskas susiklostė neblogai. Žinoma, gaila, kad pralaimėjome pusfinalyje, nes trečią kartą nepavyko patekti į „Challenge“ turnyro finalą, bet džiaugiamės laimėtomis rungtynėmis dėl bronzos. Svarbiausia buvo emociškai atsigauti po nesėkmės pusfinalyje. Šįkart pamokas mes išmokome ir mums pavyko pasiimti ilgai lauktą medalį“, – prisiminė M.Paulikienė.

Tiesa, po savaitės vykusiame analogiškame turnyre mūsiškės neįveikė antrojo kvalifikacijos rato. M.Paulikienė atskleidė, kad tą lėmė nemaloni priežastis – kojos trauma.

„Jau pirmame turnyre Brazilijoje nuo pusfinalio teko žaisti geriant vaistus nuo skausmo. Šiaip ne taip pavyko atlaikyti šias varžybas. Antrajame turnyre jau jaučiau, kad su koja yra blogai. Pirmas rungtynes dar kažkaip pavyko išgyventi, bet antrosiose jau nepavyko gerai sužaisti, nes buvo didelis kojos keturgalvio raumens skausmas ir suvaržymas. Labai apmaudu, kad dėl to mums nenusisekė svarbus turnyras“, – pasakojo M.Paulikienė.

Tituluota paplūdimio tinklininkė iškart nuramina – su koja reikalai gerėja. Sportininkės iš Brazilijos atskrido į Meksiką, kur šią savaitę vyks dar vienas „Beach Pro Tour Challenge“ turnyras. Nors koją dar tenka pasaugoti, iš esmės treniruotės jau vyksta pilnu pajėgumu.

„Skausmo kaip ir nebejaučiu, todėl viskas einasi geryn“, – šypsojosi tinklininkė.

Kadangi nemažai komandų keliauja po turnyrus kaip ir lietuvės, M.Paulikienei bei A.Raupelytei nėra sudėtinga rasti treniruočių partnerių bei stipriai ruoštis būsimiems startams. Su Lietuvos komanda šiuo metu dirba du treneriai – Paulius Matulis ir šiemet prie kolektyvo prisijungęs specialistas iš Latvijos Genadijs Samoilovs. Tolimos kelionės ir specialistų paslaugos kainuoja, todėl Lietuvos sportininkės džiaugiasi, kad atsiranda pakankamai partnerių bei rėmėjų, kurių dėka įmanoma siekti olimpinės svajonės.

Pajėgiausios Lietuvos paplūdimio tinklinio poros rėmėju tapo lietuviškas bankas „Mano bankas“. Jis savo indėlį visuomenei išreiškia saugodamas Lietuvos miškus, investuodamas į šalies gynybą bei sportininkų sėkmę.

„Mano bankas“ taiko vertybėmis grįstą rėmimo politiką ir remia tris pagrindines sritis – didžiausia parama teikiama Ukrainai bei Lietuvos Šaulių sąjungai, tuomet – tvarumo sričiai, kur jau antrus metus iš eilės remiamas „Sengirės fondas“. Ir, žinoma, sportas – pernai pradėjome draugauti su tenisu, Klaipėdoje pastatytai naujai teniso arenai suteiktas „Mano banko“ vardas, o šiemet labai norėjome prisidėti prie paplūdimio tinklininkių istorinės galimybės pirmą kartą atstovauti Lietuvai olimpinėse žaidynėse“, – sako „Mano banko“ generalinė direktorė Giedrė Blazgienė.

Olimpinėje atrankoje stipriausių Lietuvos paplūdimio tinklinio komandų dar laukia „Challenge“ serijos turnyrai Meksikoje, Kinijoje ir Lenkijoje bei „Elite16“ turnyrai Meksikoje, Brazilijoje, Portugalijoje ir Čekijoje.

„Viską skaičiuojame ir dėliojame. Realiai konkuruojame su keletu komandų, todėl stebime kaip sekasi mūsų pagrindinėms konkurentėms. Dabar laukia trys iš eilės svarbūs turnyrai, todėl juose negalime užleisti aukščiau komandų, su kuriomis mes konkuruojame. Tai yra visai įdomu. Šiuo metu olimpiniame reitinge esame aukštai, bet artimiausi trys turnyrai dar ryškiau parodys visą situaciją. Gerai juose pasirodžius, galima visiškai priartėti prie olimpinio kelialapio, o jei kažkas nepavyks, dėl kelialapio gali tekti varžytis iki pat paskutinio turnyro“, – atvirai kalbėjo M.Paulikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius