-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 29

Lietuvos paplūdimio tinklinio atstovės – Kontinentinės taurės etapo nugalėtojos

Sekmadienį Vilniuje „Credit24” arenoje prie Baltojo tilto vykusiose Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės varžybose Lietuvos moterų rinktinė tapo pirmojo etapo nugalėtoja.
Lietuvos paplūdimio tinklininkės tapo Kontinentinės taurės pirmojo etapo nugalėtojomis
Lietuvos paplūdimio tinklininkės tapo Kontinentinės taurės pirmojo etapo nugalėtojomis / Augusto Četkausko nuotr.

Finale Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktine susitiko su Kipro atstovėmis. Kipro rinktinė į finalą pateko pusfinalyje nugalėję favoritėmis laikytas latves rezultatu 2:0. Pirmajame mače Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės laukė antroji Kipro pora Ioanna Leonidou ir Zoi Konstantopoulou. Šeštadienį vykusiose grupės varžybose lietuvės jau buvo žaidę su šiomis priešininkėmis ir jas nesukiai įveikę 2:0 (21:16, 21:9).

Finalo rungtynėse I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės pranašumas prieš Kipro atstoves buvo dar labiau akivaizdus – pirmajame sete varžovės buvo sutriuškintos rezultatu 21:8. Antrajame sete lietuvės truputį atsipalaidavo ir leido I. Leonidu bei Z. Konstantopoulou pelnyti daugiau taškų, tačiau pergalės iš rankų neišleido ir laimėjo rezultatu 2:0 (21:8, 21:17).

Po finalo Ieva Dumbauskaitė teigė: „Šį mačą pradėjome puikiai nusiteikusios, nejautėme jokio spaudimo, nes bet kokiu atveju į trečiąjį Taurės etapą jau patekome. Labai lengvai laimėjus pirmą setą antrajame galbūt buvo šiek tiek sunkiau susikaupti, tačiau nugalėjome užtikrintai“.

Karolei Virbickaitei ir Vytenei Vitkauskaitei finale teko žaisti prieš pirmąją Kipro porą Mariotą Angelopoulou ir Kateriną Zakchaiou. Solidų ir kovingą žaidimą demonstravusios Lietuvos atstovės per 36 min. iškovojo pelnytą pergalę 2:0 (21:17, 21:19).

Po finalo Ieva Dumbauskaitė teigė: „Šį mačą pradėjome puikiai nusiteikusios, nejautėme jokio spaudimo, nes bet kokiu atveju į trečiąjį Taurės etapą jau patekome. Labai lengvai laimėjus pirmą setą antrajame galbūt buvo šiek tiek sunkiau susikaupti, tačiau nugalėjome užtikrintai“.

Pirmosiose pusfinalio rungtynėse Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė per 36 min. įveikė antrąją Estijos porą Kristi Novak ir Erle Puvi 2:0 (24:22, 21:14).

Karolei Zojai Virbickaitei ir Vytenei Vitkauskaitei teko pajėgi pirmoji Estijos komanda Eliise Hollas ir Kristel Kiens. Dramatiškoje kovoje pirmaudamos 20:18 lietuvės nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir pralaimėjo pirmąjį setą 25:23.

Tačiau K. Virbickaitės ir V. Vitkauskaitės apmaudi nesėkmė nepalaužė ir didžiulėmis pastangomis merginos per 48 min. sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 2:1 (23:25, 21:17, 15:12).

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė pasirodė ne taip sėkmingai. Pusfinalyje lietuvių laukė grupės favoritai estai. Pirmoji pagal reitingą turnyro pora Kristo Kollo ir Rivo Vesik be didesnio vargo 2:0 (21:14, 21:17) įveikė Motiejų Mėlynį ir Roką Kondrotą.

Šansą išlyginti tarpusavio susitikimų rezultatą turėjo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis, žaidę prieš antrąją Estijos komandą Maksimą Petrovą ir Aleksejų Povjakelį. Tačiau blankiai rungtyniavę ir daug klaidų darę jauni tinklininkai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti patyrusiems varžovams ir nusileido jiems 0:2 (14:21, 14:21).

Nepaisant nesėkmės I Kontinentinės taurės etape, Lietuvos vyrų rinktinė turės galimybę reabilituotis papildomame rugpjūčio – rugsėjo mėn. vyksiančiame etape, kur visos 3 ir 4 vietas savo pogrupiuose užėmusios komandos kovos tarpusavyje dėl galimybės grįžti į pagrindinį turnyrą.

2008 m. pasaulio jaunimo iki 19 metų čempionas estas Kristo Kollo po rungtynių teigė nesitikėjęs tokios lengvos pergalės: „Vakar lietuviai žaidė tikrai daug geriau, galbūt šiandien jauniems jų žaidėjams A. Rumševičiui ir L. Každailiui trukdė stiprus vėjas.

2008 m. pasaulio jaunimo iki 19 metų čempionas estas Kristo Kollo po rungtynių teigė nesitikėjęs tokios lengvos pergalės: „Vakar lietuviai žaidė tikrai daug geriau, galbūt šiandien jauniems jų žaidėjams A. Rumševičiui ir L. Každailiui trukdė stiprus vėjas

Abi mūsų komandos yra daug labiau patyrusios ir gali sėkmingai žaisti esant bet kokioms oro sąlygoms. Antroji mūsų pora Maksimas Petrovas ir Aleksejus Povjakelis šiandien taip pat atrodė daug geriau – vakar jie buvo pavargę po kelionės į Vilnių, o šiandien yra gerai pailsėję ir švieži. Mums nėra skirtumo, su kuo susitiksime finale – Kipru ar Bosnija ir Hercegovina. Jeigu demonstruosime sau įprastą žaidimą, turime laimėti“.

CEV Kontinentinės taurės varžybose po pirmojo etapo po dvi stipriausias kiekvieno pogrupio rinktines iškart patenka į 2015 m. vyksiantį trečiąjį atrankos etapą, kuriame prisijungs pirmąjį etapą praleidusios 8 aukščiausius reitingus turinčios šalys.

Tačiau ir trečioje bei ketvirtoje vietoje likusios rinktinės dar nepraras šansų kovoti toliau – jos keliaus į šiemet vyksiantį antrąjį atrankos etapą, kur grumsis tarpusavyje dėl galimybės patekti į tolesnį etapą.

Trečiajame etape vėl po 2 stipriausias grupės komandas pateks tiesiai į pusfinalius bei finalus, vyksiančius jau 2016 m. Ir tik viena Europos rinktinė, CEV Kontinentinės taurės nugalėtoja, iškovos vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius