Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos plaukimo ir čiuožimo žvaigždėms – valstybės premijų čekiai už medalius

Už savo pasiekimus metų pradžioje Lietuvos plaukikai – Danas Rapšys ir Rūta Meilutytė, o taip pat šokių ant ledo pora Allison Reed bei Saulius Ambrulevičius sulaukė valstybės įvertinimo per pagerbimo popietę Nacionalinėje sporto agentūroje.

2024 metų pradžia šviesi mūsų šalies plaukimo ir dailiojo čiuožimo lyderiams.

Dėl sėkmingų startų pasaulio plaukimo čempionate Dohoje ir Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune jie nusipelnė įstatymu numatyto valstybinio atlygio, o jo simboliniai čekiai įteikti ketvirtadienį Vilniuje per pagerbimo popietę Nacionalinėje sporto agentūroje.

„Džiugu, kad olimpiniai metai prasidėjo įspūdingu startu“, – sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, perdavęs atminimo dovanas ir simbolinius čekius.

Iš keturių sportininkų tik Danas Rapšys atskubėjo į Vilnių, atsiprašęs, jog atvyko įšokęs į sportinę aprangą per kelionę iš Palangos baseino.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Danas Rapšys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Danas Rapšys

Plaukikas apdovanotas 10 505 eurų suma už šį mėnesį pasaulio plaukimo čempionate Dohoje iškovotą sidabro medalį 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

Rūta Meilutytė į renginį neatvyko – jai Kaune buvo atlikta pėdos operacija, kurios metu chirurginiais veiksmais gydytas nykščio sąnario kremzlės pažeidimą.

Rūta į plaukimą turėtų grįžti balandžio mėnesį, o tuo tarpu jai skirtas valstybinis apdovanojimas – 3162 eurai bus perduoti už šį mėnesį pasaulio plaukimo čempionate laimėtą aukso medalį 50 m krūtine rungtyje.

Ši premija mažesnė nei bendražygio laimėto sidabro, nes 50 m krūtine nėra olimpinė rungtis.

ltuswimming.com nuotr./Rūta Meilutytė
ltuswimming.com nuotr./Rūta Meilutytė

Po 3162 eurus atsidėkota ledo šokėjams Allison Reed ir Saulius Ambrulevičiui, kurie įvertinimo nusipelnė už Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune sausį užimtą trečią vietą. Po 18 metų pertraukos Lietuvai vėl bronzos medalius šiame sporte laimėję čiuožėjai irgi nedalyvavo pagerbime – jie rengiasi kovo antrojoje pusėje vykstančiam pasaulio čempionatui.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Premijų nusipelnė ir treneriai. D.Rapšio pasirengimu besirūpinantys Ina Paipelienė ir Paulius Pavilionis gavo po 2626 eurus (pusė D.Rapšio premijos sumos), o R.Meilutytės treneris Tadas Duškinas – 1581 eurą (pusė auklėtinės sumos).

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Špokas, Tadas Duškinas, Paulius Povilionis, Danas Rapšys,
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Špokas, Tadas Duškinas, Paulius Povilionis, Danas Rapšys,

Kiek vėliau kovo mėnesį Nacionalinėje sporto agentūroje bus apdovanota ir buriuotoja Viktorija Andrulytė, praėjusią savaitę iškovojusi sidabrą Europos čempionate Atėnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius