Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 26

Lietuvos politiką su Sovietų Sąjungos lyginantis Viačeslavas Aminovas: nubaudę Donatą Rimšaitę nieko nelaimėsite

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinė asamblėja penktadienį spręs, ar leisti į Rusiją išvykusiai penkiakovininkei Donatai Rimšaitei atstovauti šiai šaliai Londono olimpiadoje.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Išskirtiniame interviu „Kauno dienai“ Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (RŠPF) prezidentas, Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) viceprezidentas Viačeslavas Aminovas teigė tikįs, kad LTOK generalinė asamblėja priims teisingą sprendimą ir kritikavo Lietuvą už, jo nuomone, nedemokratinį požiūrį į šiuolaikinio sporto realijas.

„D.Rimšaitė – laisvos šalies pilietė, turi teisę spręsti savo asmeninius reikalus taip, kaip pati to nori. Ji – laisvas žmogus. Iki šiol nesuprantu, kokios yra tikrosios Lietuvos valdininkų užsispyrimo priežastys“, – dėstė V.Aminovas.

„Argi mes vis dar – Sovietų Sąjungoje? Lietuva smerkia sovietinius laikus, o pati elgiasi tarsi gyventų anuomečiame totalitariniame režime – kai žmogus išvažiuodavo iš SSRS, iškart buvo vadinamas išdaviku, – tęsė RŠPF prezidentas. – Kuo skiriasi Lietuva nuo Sovietų Rusijos? Pas mus, Rusijoje, jau seniai tokių dalykų nėra, o Lietuva, kuri pirmoji žengė demokratijos keliu, pasirodo, dar laikosi tokios politikos.“

„Patikėkite, jokios naudos Lietuva, atsisakiusi suteikti licenciją D.Rimšaitei ir taip ją nubausdama, neturės. Nieko negąsdinu, niekam negrasinu, bet naudos nebus. Neigiamas LTOK asamblėjos sprendimas gali sugriauti Donatos karjerą“, – „Kauno dienai“ pridūrė V.Aminovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius