-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 26

Lietuvos rankininkai laukia žinių iš Zagrebo

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kuri šiuo metu yra per žingsnį nuo pasaulio čempionato, šeštadienį Zagrebe sužinos savo varžovus paskutiniame atrankos etape. Jais taps viena iš Europos čempionate dalyvavusių rinktinių.
Aidenas Malašinskas
Aidenas Malašinskas / K.Bakūno nuotr.

Sausio 12-14 dienomis Klaipėdoje vykusį atrankos etapą laimėję lietuviai šiuo metu su nekantrumu laukia šeštadienio, kuomet ir paaiškės, kas taps paskutine kliūtimi į pasaulio pirmenybes. Pirmajame etape Lietuvos rankinio rinktinė įveikė Gruzijos, Latvijos ir Izraelio nacionalines komandas. Be Lietuvos rinktinės šį atrankos etapą įveikė Olandija, Portugalija, Rumunija ir Rusija, tačiau nei viena iš šių rinktinių lietuvių varžovais būti negali, – primena Lietuvos rankinio federacija.

Visos planetos pirmenybių paskutiniojo atrankos etapo komandos yra suskirstytos į du krepšelius ir jau dabar aišku, jog Lietuvos rinktinės varžove bus viena iš šių komandų: Norvegija, Kroatija, Švedija, Baltarusija, Serbija, Islandija, Ispanija, Čekija, Slovėnija arba Makedonija.

Vietą planetos čempionate jau turi užsitikrinę šeimininkų danų ir vokiečių rinktinės bei pasaulio čempionai prancūzai. Be kovos į pasaulio čempionatą keliaus ir dabar Zagrebe vykstančio Europos čempionato nugalėtoja.

Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas, kuris šiuo metu jau yra išvykęs į Zagrebą stebėti burtų traukimo ceremonijos, būsimų varžovų sureikšminti linkęs nebuvo: „Visos komandos, kurias galime gauti yra grėsmingos ir nei prieš vieną rinktinę favoritais mes nebūsime. Kad ir ką mums lems burtai – turėsime eit ir kautis, tai kaip tai darėme Klaipėdoje ar visos praėjusios Europos čempionato atrankos metu. Tikrai tikiu, jog dabartinei mūsų rinktinei neįveikiamų komandų nėra.“

Paskutiniame atrankos etape žaidžiama dviejų rungtynių serija. Jau dabar aišku, jog namų rungtynes Lietuvos vyrų rankinio rinktinė birželio mėnesį žais Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Praėjusioje atrankoje į 2017 metų pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė neįveikė pirmojo atrankos etapo, o pastarąjį kartą taip arti planetos pirmenybių buvo 2015 metų atrankoje, kuomet susitiko su Rusijos rankininkais ir dviejų rungtynių seriją jiems pralaimėjo 30:22 bei 22:33.

Kelią į 2013 metų pasaulio čempionatą lietuviams pastojo lenkai. Vienintelį kartą pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė žaidė 1998 metais ir užėmė 9 vietą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius