Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 07

Lietuvos rankininkai pradėjo dėti pamatus svarbiausiam metų egzaminui su Islandija

Lietuvos vyrų rankinio rezervinė rinktinė susirinko Alytuje, kur jau tradiciškai surengė treniruočių stovyklą. Pagrindinis šios stovyklos tikslas yra išbandyti naujus žaidėjus bei patikrinti jų galimybes prisijungti ir prie pagrindinės Lietuvos vyrų rinktinės.
Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / LRF nuotr.

Jau Birželio 8 ir 13 dienomis Lietuvos nacionalinės rinktinės laukia pagrindinis išbandymas – paskutinysis pasaulio čempionato atrankos etapas. Jame mūsų rinktinė išmėgins jėgas su pajėgia Islandijos vyrų rinktine. Pirmasis komandų susitikimas birželio 8 dieną įvyks Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šiuo metu artėjančioms rungtynėms su Lietuva islandai ruošiasi dalyvaudami Auksinės lygos varžybose, o rezervinė šios šalies rinktinė dalyvauja draugiškame turnyre Nyderlanduose.

Pirmąsias Auksinės lygos rungtynes islandai rezultatu 29:31 pralaimėjo mums puikiai pažįstamai Norvegijos rinktinei. Jų dar laukia mačai su Prancūzijos bei Danijos rinktinėmis. Tuo tarpu rezervinė Islandijos rinktinė draugiškame turnyre Nyderlanduose iškovojo dvi pergales bei patyrė vieną nesėkmę. Islandai įveikė japonus (39:38) bei šeimininkų antrąją rinktinę (28:25), tačiau 38:36 nusileido pagrindinei Nyderlandų nacionalinei komandai.

Vyriausiasis Lietuvos vyrų rinktinės treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, jog mūsų pagrindinė rinktinė neturėjo galimybių susirinkti dabar ir sužaisti kontrolinių rungtynių, tačiau džiaugėsi tuo kaip šiuo metu atrodo rinktinės rezervas.

Pagrindinis uždavinys – individualus darbas

„Gaila, jog ne visi žaidėjai, kuriuos kvietėme į rezervinę rinktinę prie jos prisijungė. Vieniems sutrukdė asmeninės problemos, kitiems problemos su sveikata. Vis tik, tie žaidėjai, kurie atvyko atrodo tikrai gana neblogai. Turime vaikinų, kurie jau vilkėjo nacionalinės rinktinės marškinėliais, jie ir toliau sparčiai progresuoja. Kitiems tai yra puiki galimybė parodyti save ir galbūt ateityje taip pat pasibelsti į pagrindinės rinktinės sudėtį. Šioje stovykloje stebime žaidėjų individualų meistriškumą, bandome įvesti juos į rinktinės žaidimo schemas. Puikiai atrodo „KTU“ vyrukai Arminas Stankūnas bei Deividas Jovaišas, išsiskiria Karolis Antanavičius, kiti taip pat atrodo patobulėję“- džiaugėsi į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą rinktinę išvedęs strategas Artūras Juškėnas. Jo vadovaujama komanda pirmajame atrankos etape iškovojo tris pergales – įveiktos Gruzijos, Latvijos ir Izraelio rinktinės.

Islandai rimtai ruošiasi artėjančiam mačui

Po burtų traukimo ceremonijos Artūras Juškėnas gautu varžovu nusivylęs nebuvo ir teigė, jog burtai Lietuvos rinktinės nenužudė. Vis tik, islandai rimtai ruošiasi artėjančiam mačui ir vyriausias rinktinės treneris teigia, jog mūsų rinktinei reiks pademonstruoti aukščiausio lygio rankinį norint įveikti varžovus.

„Gaila, jog neturime tokių galimybių ruoštis rungtynėms taip kaip tai daro islandai. Tiek rezervinė, tiek pagrindinė rinktinės dabar žaidžia draugiškas rungtynes, mums rasti oponentų šio lango metu nepavyko. Galų gale, viskas remiasi ir į finansines galimybes, kurios mums neleidžia taip produktyviai ruoštis svarbiausiai kovai“ – apgailestavo A.Juškėnas.

Prieš islandus – visu pajėgumu

Klaipėdoje Lietuvos rinktinė žaidė be daug svarbių žaidėjų. Dėl traumų rinktinei padėti negalėjo Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas, Benas Petreikis, Valdas Drabavičius bei dar keletas žaidėjų, tačiau tai nesutrukdė įvykdyti sau iškeltų tikslų. Rungtynėse su Islandija Lietuvos rinktinės vyriausias treneris tikisi, jog susitikimui su islandais pavyks surinkti visus norimus žaidėjus:

„Kalbėti apie galutinę komandos sudėtį dar šiek tiek anksti. Be abejo, yra tie pagrindiniai žaidėjai apie kuriuos klijuojama komanda ir niekas iš jų nėra atsisakęs padėti komandai. Dabar svarbu, jog visi būtų sveiki ir su visais žaidėjais stotumėm į kovą. Klaipėdoje svarbiu pergalės faktoriumi tapo ir sirgaliais, norėtųsi, jog ir Vilniuje jie užpildytų tribūnas“.

Rezervinės Lietuvos vyrų rinktinės sudėtis:

Benas Vaicekauskas;
Matas Pranckevičius;
Arminas Stankūnas;
Karolis Antanavičius;
Lukas Vanagas;
Benas Butkus;
Martynas Lapinskas;
Mindaugas Urbonas;
Laurynas Simonavičius;
Gabrielius Virbauskas;
Laurynas Palevičius;
Karolis Stropus;
Ignas Grigas;
Modestas Vaitekūnas;
Deividas Jovaišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius