Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 07

Lietuvos rankininkų sekmadienį laukia belgų egzaminas

Sekmadienį 18:00 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos vyrų rinktinės laukia svarbus mūšis kovoje dėl patekimo į 2018-ųjų metų Europos pirmenybes Zagrebe. Šiuo metu mūsų rinktine su 2 pergalėmis ir 1 patirta nesėkme rikiuojasi antroje grupės vietoje ir į priekį yra praleidusi kol kas tik vieneriomis rungtynėmis daugiau žaidusius pasaulio čempionus prancūzus.
Lietuvos  rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / Lietuvos rankinio federacijos nuotr.

7-oje Europos čempionato grupėje kartu su prancūzais, norvegais ir belgais žaidžiantys lietuviai kol kas turi visas galimybes pakovoti dėl bilietų į Europos čempionatą, kurie atiteks pirmas dvi vietas grupėje užėmusioms komandoms.

Taip pat teisę Europos čempionate Zagrebe gaus ir geriausia trečioji visų grupių komanda.

Situaciją grupėje kiek sukomplikavo pirmosios Prancūzijos ir Norvegijos tarpusavio rungtynės vykusios gegužės 3 dieną Osle. Tą susitikimą kiek netikėtai laimėjo norvegai ir taip įsirašė į savąją sąskaitą ketvirtąjį tašką bei susilygino taškais su lietuviai.

Turint omenyje tai, jog pirmąsias tarpusavio rungtynes prieš norvegus mes laimėjome, o prancūzams išvykoje nusileidome triuškinamu skirtumu, kur kas didesnė tikimybė yra palikti už nugaros būtent Norvegijos rankininkus, su kuriais dar laukia rungtynės išvykoje.

Vis tik gegužės 6-ąją dieną vykusias atsakomąsias Prancūzijos ir Norvegijos rinktinių rungtynes jau rezultatu 26:22 laimėjo prancūzai ir ši rinktinė šiuo metu grupėje užima pirmąją vietą.

Mūsų būsimi varžovai belgai kol kas taškų dar nėra iškovoję. Jie pirmajame rate patyrė tris nesėkmes, tačiau tik vieninteles rungtynes prieš norvegus išvykoje pralaimėjo triuškinamai (26:35).

Tuo tarpu tiek lietuviams, tiek prancūzams rungtyniaudami savo arenoje belgai metė rimtą iššūkį. Jeigu mūsų rinktinei pavyktų sekmadienį dar kartą nugalėti „raudonaisiais vilkais“ save pristatančius belgus, tuomet šios ekipos iškovoti taškai tiek prieš norvegus ar prancūzus galėtų lietuviams stipriai pasitarnauti.

„Belgija nors kol kas ir neturi iškovojusi taškų, tačiau demonstruoja tikrai įdomų ir gražų rankinį. Net neabejoju, jog ir rungtynėse Vilniuje ši ekipa kovos tik dėl pergalės. Mūsų rankininkai puikiai supranta šių rungtynių kainą ir net neabejoju, jog sekmadienį atiduos aikštėje visą širdį. Apie šio susitikimo svarbą turbūt kalbėti net ir nereikia, visi puikiai suprantame esamą situaciją. Tikiuosi, jog ir visi Lietuvos sporto aistruoliai supras, jog sekmadienį jų visų palaikymas mūsų šalies nacionalinei komandai tiesiog būtinas ir jie gausiai susirinks palaikyti taip puikiai žaidžiančių mūsų rankininkų“, - prieš atsakomąsias rungtynes su Belgijos rinktine teigė LRF prezidentas Donatas Pasvenskas.

Susitikimo pradžia Vilniaus „Siemens“ arenoje 18:00 val. Rungtynės tiesiogiai bus transliuojamos LRT Kultūros kanalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius