Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Lietuvos rankininkams – bosnių egzaminas

Mūsų šalies vyrų rankinio rinktinė tęsia kovą dėl kelialapio į 2016 metų Europos čempionato finalo turnyrą. Lietuviai ketvirtadienį svečiuose išmėgins jėgas su Bosnija ir Hercegovina.
Lietuvos rankinios rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Juškėnas
Lietuvos rankinios rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Juškėnas / LRF

Antroje atrankos grupėje Lietuvos komanda pralaimėjo abu mačus, bet dar neprarado galimybių patekti į žemyno pirmenybes. Mūsų šalies ekipa 21:31 išvykoje nusileido dukart Europos čempionei Danijai ir po atkaklios kovos namie 28:30 – Baltarusijai.

Danai turi keturis taškus, baltarusiai – tris, bosniai – vieną, Lietuvos rankininkai taškų dar neturi. Jie gegužės 3 dieną su bosniais kovos savo aikštėje.

„Realiai vertinant mūsų šansus, patekti į Europos čempionatą bus sunkoka, bet labai svarbu žaisti kuo geriausiai ir Bosnijoje kovoti dėl pergalės. Bosniai – pajėgūs varžovai. Gaila, kad dėl traumų negalės žaisti keli pajėgūs mūsų rankininkai“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Susižeidę ir nerungtyniaus Aidenas Malašinskas, Vaidas Trainavičius, Rolandas Bernatonis, Povilas Babarskas. Nacionalinėje komandoje debiutuos Kauno „Granito-Gajos-Kario“ narys Mindaugas Urbonas. Po pertraukos į rinktinę grįžo Olandijoje žaidžiantis galingo kūno sudėjimo rankininkas Gintaras Cibulskis.

Bosnija ir Hercegovina nė karto nedalyvavo Europos čempionato finalo etape, bet šiemet ši rinktinė rungtyniavo pasaulio čempionate. Jame bosniai užėmė 20 vietą tarp 24 ekipų. Lietuviai žemyno pirmenybėse jėgas išmėgino vienintelį kartą – 1998 metais buvo devinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius