Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 22

Lietuvos rankininkės pradeda kovas pasaulio jaunimo čempionate

Slovėnijoje prasideda birželio 22 – liepos 3 d. vyksiantis pasaulio jaunimo U20 merginų rankinio čempionatas. Trečią kartą istorijoje pasaulio čempionate dalyvausianti Lietuvos jaunimo rinktinė tarp stipriausių planetos komandų grįžo po 17 metų pertraukos.
Lietuvos jaunimo rinktinė dalyvaus pasaulio čempionate
Lietuvos jaunimo rinktinė dalyvaus pasaulio čempionate / nuotr. rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Lietuvos rinktinei Tarptautinė rankinio federacija (IHF) skyrė vardinį kvietimą pagal reitingą, kai iš dalyvių sąrašo buvo išbraukta Rusija ir pirmenybėse atsisakė dalyvauti Pietų ir Centrinės Amerikos atrankos zonoje kelialapį iškovojusios Paragvajaus rankininkės.

„Nesitikėjome žaisti pasaulio čempionate, bet labai džiaugiamės, kad mums taip pasisekė. Rungtyniauti su geriausiomis pasaulio rankininkėmis – neįkainojama patirtis. Lyginant su praėjusių metų Europos čempionatu, kur B divizione iškovojome sidabro medalius, Lietuvos rintinės sudėtis kardinaliai pasikeitė. Komandoje yra vos trys 2002 metais gimusios žaidėjos. Visos kitos rankininkės jaunesnės, tarp jų yra ir trys šešiolikmetės. Turime perspektyvių rankininkių, kurios gavusios patirties pasaulio čempionate, galės padėti jaunimo rinktinėms ir Europos čempionatuose“, – sako Lietuvos rinktinės trenerė Ala Senvaitienė.

Lietuvos rankininkės E grupėje trečiadienį susitiks su Čekijos ekipa, penktadienį rungtyniaus su Rumunija, o šeštadienį žais su Angolos rinktine. Kovą dėl medalių tęs dvi stipriausios grupės komandos.

„Grupės favoritėmis laikomos Rumunijos rinktinė, kuri praėjusių metų Europos čempionate iškovojo penktą vietą ir į geriausiųjų dešimtuką patekusi Čekijos komanda. Pajėgi ir šiais metais Afrikos čempione tapusi Angolos rinktinė. Bus sunku kovoti su visomis varžovėmis. Nesame priskiriamos prie grupės favoričių. Mūsų pagrindinis tikslas yra auginti jauną kartą bei suteikti jaunoms rankininkėms kuo daugiau tarptautinių varžybų patirties“, – teigia rinktinės trenerė.

Nuo 1977 m. organizuojamuose pasaulio jaunimo U20 čempionatuose Lietuvos rankininkės yra žaidusios du kartus. Sėkmingiausios buvo 1999 m. Kinijoje vykusios planetos pirmenybės, kuriose Lietuvos rankininkės tapo pasaulio vicečempionėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius