Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 04

Lietuvos rankininkių laukia baltarusiškas iššūkis

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pradėjo pasiruošimą 2016 metų Europos pirmenybių pirmosios atrankos grupės rungtynėms su Baltarusija.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / sportoakimirka.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Kauno sporto halėje komandos išmėgins jėgas kovo 9 dieną, o jau sekmadienį šios ekipos žais Baltarusijoje.

Be Lietuvos ir Baltarusijos ekipų šioje atrankos grupėje dar žaidžia norvegės ir rumunės. Šios Lietuvos moterų rinktinės varžovės grupėje atrodo grėsmingai. Norvegija laimėjo neseniai vykusi pasaulio moterų čempionatą, o taip yra olimpinė ir Europos čempionė. Rumunės pasaulio čempionate liko trečios.

Kaimynės baltarusės sąlyginai yra silpniausios varžovės. Jos moterų reitinge yra laipteliu aukščiau, nei lietuvės, kurios yra 21-os.

Prieš tai vykusiose kovose Lietuvos rinktinė išvykoje 20:29 nusileido rumunėms 20:29, o namuose 21:28 pralaimėjo norvegėms.

Baltarusės namuose nusileido rumunėms 23:25, o išvykoje negalėjo nieko padaryti norvegėms – 24:35.

Viena iš Lietuvos rinktinės lyderių Laima Bernatavičiūtė pastebi, kad baltarusės turi savo žaidimo braižą, o nuolatos su šios šalies klubais Baltijos lygoje žaidžiančios Lietuvos atstovės susidariusios aiškų įspūdį apie būsimas varžoves.

„Baltarusės nuo seno žaidžia fiziškai stiprų ir galingą rankinį. Taip pat jų žaidimas pasižymi derinių gausa. Sezono viduryje atėjus naujiems treneriams pagreitėjo kontratakos, o gynyba tapo aktyvesnė“, - trumpai būsimas varžoves pristato L. Bernatavičūtė.

Jos nuomone, baltarusių stipriausia vieta – didesnė patirtis ir ilgas vienodo pajėgumo atsarginių žaidėjų suolelis. Silpniausia vieta – iš ekipos nuolatos reikalaujama pergalių, o tai dažniausiai būna psichologinis aspektas, priverčiantis daryti klaidas. Šį aspektą L. Bernatavičiūtė išskiria, kaip vieną iš veiksnių, kuris gali padėti iškovoti pergalę.

Jau kovo 13 d. lauks atsakomoji dvikova Baltarusijoje. Dėl tokio tvarkaraščio L. Bernatavičiūtė nepergyvena: „Varžybų tvarkaraštis neturėtų sukelti problemų, nes fiziškai rinktines žaidėjos yra pasirengusios. Be to tai bus puiki galimybė kuo greičiau išanalizuoti klaidas ir pagerinti savo žaidimo kokybę.“

Lietuvos rinktinės sudėtis:

vartininkės – Amanda Vareikienė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Kristina Kvedarienė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“) ir Evelina Stukaitė (Kauno raj. „Garliava SM – CASCADA“);

žaidėjos – Laima Bernatavičiūtė (Kauno raj. „Garliava SM-CASCADA“), Diana Šatkauskaitė (Kauno raj. „Garliava SM-CASCADA“), Kamilė Bušaitė (Kauno raj. „Garliava SM-CASCADA“), Inesa Verbovik (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Daiva Drevinskienė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Brigita Ivanauskaitė (Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“), Roberta Ivanauskaitė (Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“), Sonata Vijūnaitė (Vienos „Hypo No“, Austrija), Audinga Kniubaitė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Dovilė Ilčiukaitė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Gabija Vidūnaitė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Simona Kazlauskaitė (Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“), Auksė Sviderskienė (Vilniaus LEU „Šviesa–Eglė“).

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Norvegija 2 2 0 0 63:45 4
2. Rumunija 2 2 0 0 54:43 4
3. Baltarusija 2 0 0 2 47:60 0
4. Lietuva 2 0 0 2 41:57 0

Dėl kelialapių į finalinė Senojo žemyno pirmenybių etapą, kuris šiemet gruodžio 4-18 dienomis vyks Švedijoje, septyniose atrankos grupėse varžosi 28 rinktinės. Į finalinį pirmenybių etapą pateks pirmas ir antras vietas užėmusios kiekvienos grupės komandos bei geriausia trečiojoje pozicijoje likusi ekipa.

Garantuotą vietą Europos čempionate turi šeimininkės švedės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius