Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 29

Lietuvos rankinio čempionatuose – lyderių dvikova, rezultatyvumo rekordas ir pergalių serija

Lietuvos vyrų ir moterų rankinio čempionatuose savaitgalį netrūko intriguojančių rungtynių ir įspūdingų komandų bei individualių pasiekimų. Lietuvos vyrų rankinio lygoje susitiko pirmaujančios komandos, moterų čempionate pergalių seriją pratęsė lyderės bei užfiksuotas neįtikėtinas rezultatyvumo rekordas.
Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynės
Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynės / Rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Lietuvos rankinio lygoje susitiko pirmaujantys Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai. Klaipėdoje vykusiame susitikime uostamiesčio komanda įrodė savo pranašumą prieš pirmą pralaimėjimą šiame sezone patyrusią Dzūkijos sostinės ekipą.

„Dragūnas“ nuo pat pirmų minučių išsiveržė į priekį, tačiau pirmo kėlinio viduryje „Varsa“ laimėjo atkarpą 4:0 ir išlygino rezultatą. Po „Dragūno“ trenerio paprašytos minutės pertraukėlės „Dragūno“ rankininkai vėl nutolo nuo varžovų ir jau nebeleido „Varsai“ priartėti. „Dragūnas“ iškovojo užtikrintą pergalę 35:28 (17:12) ir tapo vienvaldžiu Lietuvos čempionato lyderiu.

Rankinis.lt nuotr./Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynės
Rankinis.lt nuotr./Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynės

Nugalėtojams po 6 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas ir ukrainietis Danilas Plakhotinas. Alytaus komandai 6 įvarčius surinko Gintautas Adamkevičius, po 5 – Žygimantas Micevičius ir Tadas Stankevičius.

„Komanda padarė teisingas išvadas po praėjusiame ture patirto netikėto pralaimėjimo. Kartais gal ir gerai toks spyris į užpakalį. Šiandien žaidėme disciplinuotai, gynyboje ir puolime laikėmės drausmės ir įvykdėme viską, ką planavome. Smagu, kad savo indėlį įdėjo beveik visi žaidėjai.

Taip ir turi būti, turi žaisti visa komanda. Šiandien galime pasidžiaugti, bet pirmadienį vėl lauks darbas treniruotėse. Negalime atsipalaiduoti, nes jau po savaitės laukia Lietuvos taurės turnyro finalinis ketvertas. Pusfinalyje vėl teks kautis su Alytaus komanda, kuri žais savo arenoje ir neabejotinai sieks revanšo“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Dragūno“ rankininkai turi 15 taškų po 9 rungtynių. Rungtynėmis mažiau sužaidusi „Varsa“ nuo lyderių atsilieka 2 taškais. Trečioje vietoje esanti čempionė Vilniaus „Šviesa“ po 8 rungtynių turi 12 taškų. Tiek pat taškų kaip ir čempionai surinko ir rungtynėmis daugiau sužaidęs Kauno „Granitas“.

„Granito“ rankininkai namuose minimalia persvara 31:30 (18:13) nugalėjo šeštą vietą užimantį HC „Vilnių“. Rezultatyviausiai „Granito“ gretose žaidė Matas Jurkevičius, pelnęs 10 įvarčių. Vilniečių komandai 10 įvarčių pelnė Vaidas Drevinskas.

Rankinis.lt nuotr./„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės
Rankinis.lt nuotr./„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės

Lietuvos čempionato lyderių pergalių serija ir rezultatyvumo rekordas

Lietuvos moterų rankinio čempionate pergalių seriją tęsia Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“ komanda.

„Garliavos“ rankininkės namuose 35:26 (18:14) nugalėjo ketvirtoje vietoje esantį čempioną Kauno „Žalgirį“. Lygos lyderės į savo sąskaitą įsirašė jau dešimtą pergalę iš eilės.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 8 įvarčius pelniusi Karolina Sparnauskaitė, po 6 įvarčius įmetė Kamilė Bušaitė ir Martyna Ustilaitė. „Žalgirio“ komandą į priekį vedė 11 įvarčių pelniusi Karolina Čekuolytė.

„Pirmame kėlinyje mūsų žaidime buvo duobelių ir rankininkės įvykdė ne visus uždavinius. Vietomis šlubavo tiek gynyba, tiek ir metimų realizacija. Po pertraukos pavyko atitrūkti nuo varžovių geresnio fizinio pasirengimo dėka, nes jaunosios žalgirietės dar neprilygsta šiuo aspektu.

Šį sezoną išlaikėme visą komandos branduolį bei pasipildėme keliomis pajėgiomis rankininkėmis, todėl keliame aukštus tikslus visuose turnyruose. Artėjantį savaitgalį sieksime laimėti Lietuvos taurę. Bet finaliniame ketverte Alytuje bus nelengva, nes traumą gavo mūsų pagrindinė vartininkė Skirmantė Gečaitė“, – sakė „Garliavos“ trenerė Rita Urnikienė.

Visas 10 pergalių iškovojusios „Garliavos“ rankininkės turi 20 taškų ir artimiausias persekiotojas lenkia 6 taškais.

Rankinis.lt nuotr./„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės
Rankinis.lt nuotr./„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės

Antroje vietoje esantis Vilniaus SM „Sostinės tauras“ namuose 45:30 (24:14) sutriuškino priešpaskutinėje šeštoje pozicijoje esančią Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“ ekipą. „Sostinės tauro“ komandos lyderė Gabija Pilikauskaitė jau antrą turą iš eilės gerino šio sezono rezultatyvumo rekordą. G. Pilikauskaitė pelnė net 22 įvarčius.

Kovos Lietuvos rankinio čempionatuose atsinaujins vasario 11 d., nes artimiausią savaitgalį vasario 4-5 d. Alytuje vyks Lietuvos rankinio federacijos taurės turnyro finalinio ketverto turnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius