Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 14

Lietuvos rankinio lyderis lenktyniauja su laiku: ar pasveiks iki Europos čempionato?

Po penkerius metus trukusios kelionės Prancūzijoje, vienas geriausių Lietuvos rankininkų Jonas Truchanovičius verčia naują lapą ir bando įveikti Ukrainoje iškilusius sunkumus. Jam vis dar keista, kai būdamas legionieriumi su treneriu gali kalbėtis lietuviškai. Neįprasta ir laisvalaikį leisti su lietuviu komandos draugu. Bet visus malonumus pritemdo traumos – išsigydęs nugaros problemas, dabar kenčia nuo kelio skausmų. O sveikti reikia kuo skubiau – nenumaldomai artėja diena, kurios ilgai laukė visas Lietuvos rankinis.
Rankinis: Lietuva – Islandija
Jonas Truchanovičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Laikas tiksi. Ramiai sau gydytis traumą Ukrainoje ir nesijaudinti dėl sugrįžimo į aikštę Jonui Truchanovičiui nepavyksta.

„Pasąmonėje visą laiką galvoju, kad privalau pasveikti iki momento, kai vyks Europos čempionatas“, – interviu 15min neslėpė vienas rinktinės lyderių.

Kai pavasarį dėl nugaros traumos negalėjo padėti Prancūzijos klubui, į Lietuvos rinktinę vis tiek važiavo. Reikėjo pamatuoti riziką, bet už viską svarbiau buvo padėti Lietuvos komandai įgyvendinti šio amžiaus tikslą.

Lietuva po 23 metų pertraukos prasimušė į Europos čempionatą ir dabar iki jo belieka vos pora mėnesių. Bet J.Truchanovičių vis vejasi traumos.

„Ukrainoje man vėl grįžo nugaros skausmai, kurie sustabdė mano įsiliejimą į naują komandą. Tuomet jau pradėjus gydytis nugarą, prasidėjo problemos su keliu. Teko daryti operaciją“ , – savo istoriją pasakodamas J.Truchanovičius netruko ir pasidžiaugti, kad jau gali vaikščioti be ramentų.

rankinis.lt nuotr./Jonas Truchanovičius
rankinis.lt nuotr./Jonas Truchanovičius

Jis nedrįsta įvardyti tikslios datos, kada vėl galės mėgautis rankiniu. Bet tai įvyks jau greitai ir, svarbiausia, iki Europos čempionato pradžios.

Alkanas“ kaip niekada anksčiau

Per visą mūsų pokalbį Jonas tryško optimizmu. Regis, kalbiesi nuotoliniu būdu, bet negali nepajusti kibirkšties sportininko emocijose. „Jau seniai besijutau toks „alkanas“, – prisipažino 28 metų rankininkas.

Didžiausia motyvacija sveikti – ir noras debiutuoti Zaporožės „Motor“ klube, ir sausį įvyksiantis Europos čempionatas. Ką visa tai reiškia, kai esi Lietuvos rankininkas, turbūt puikiai supranta visi Jono komandos draugai.

Maža to, adrenalinas sukyla vien pagalvojus apie debiutą Ukrainoje. Penkerius metus šis Lietuvos sportininkas žaidė Prancūzijoje, bet nusprendė įžengti į visiškai kitokią teritoriją.

Naująjį sezoną jis pasitiko alytiškio Gintaro Savukyno vadovaujamoje Zaporožės „Motor“ ekipoje, kuri rungtyniauja rankinio Čempionų lygoje.

„Kai lietuvis treneris tave kviečia į užsienio klubą, tikrai norisi pasinaudoti suteikta galimybe“, – teigė J.Truchanovičius.

Maža to, Zaporožės komandos garbę gina kitas nacionalinės rinktinės žaidėjas Aidenas Malašinskas, kuris Ukrainoje pradėjo jau šeštą sezoną. Lietuviškuoju klubu pramintoje ekipoje yra daug įdomių, bet įprastam gerbėjui nematomų detalių.

Apie naujoje komandoje sutiktus iššūkius, išskirtinę legionieriaus dalią, prancūziškus juokelius ir Lietuvos rinktinę – išskirtiniame J.Truchanovičiaus interviu.

– Jonai, penkeri metai Prancūzijoje – pakankamai ilgas laikas. Kiek neįprasta dabar ta naujo kelio pradžia?

– Komandos meistriškumo lygis tikrai atitinka mano lūkesčius. Tik vienintelis dalykas, kuris skiriasi, tai čempionatų stiprumas. Būtent Ukrainoje šiuo metu, nieko neįžeidžiant, čempionatas yra labai silpnas. Bet į tai buvo atsižvelgta, aš ir pats norėjau kažko panašaus – lengvo čempionato ir stiprių Čempionų lygos varžybų.

Ar persikėlus į Ukrainą pasijuto kažkoks kultūrinis šokas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius