Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 13

Lietuvos rankinio lygoje – „Grifo“ ir „Dragūno“ pergalės

Lietuvos rankinio lygoje Panevėžio „Grifas“ pranoko „Uteną“ rezultatu 27:21 (14:12), o Klaipėdos „Dragūnas“ prieš Šiaulių „Dubysą“ laimėjo rezultatu 45:28 (20:17).
Šiaulių „SM Dubysa“ – Klaipėdos „Dragūnas“
Šiaulių „SM Dubysa“ – Klaipėdos „Dragūnas“
Temos: 1 Rankinis

Grubus žaidimas Panevėžio ekipai garantavo pergalę

Panevėžyje vykusiose rungtynėse tarp „Grifo“ ir „Utenos“ vietos komanda iš karto parodė, kad yra nusiteikusi laimėti, ir rungtynių pradžioje spurtavo 5:0. Pirmąjį savo įvartį uteniškiai pelnė tik 8 minutę. Tačiau, nepaisant sunkios pradžios, „Utena“ tirpdė panevėžiečių persvarą ir įstengė pirmąjį kėlinį baigti su 2 įvarčių deficitu (14:12)

Antrojo kėlinio penktąją minutę „Utena“ laimėjo atkarpą 3:0, o 40-ąją minutę išlygino rezultatą (17:17). Apylygis rezultatas laikėsi dar kelias minutes, tačiau netrukus panevėžiečiai sužaidė sėkmingas 2:0 ir 3:0 atkarpas. Tačiau šie spurtai turėjo savo kainą. Dėl grubaus žaidimo vienas iš komandos lyderių Paulius Linkevičius po 3 pašalinimų 2 minutėms turėjo palikti aikštelę ir prisijungti prie Karolio Dainio, kuris savo raudonos kortelės sulaukė jau 39 minutę.

Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms rezultatas jau buvo 26:21. Komandos viena kitai įmetė po įvartį ir dvikova baigėsi rezultatu 27:21. Taip Panevėžio ekipa iškovojo pirmuosius šį sezoną savo taškus.

„Grifas“: Evaldas Vėta 9, Paulius Linkevičius 8, Justas Totūraitis 5, Mindaugas Rutkauskas 3, Mindaugas Barzdenis ir Karolis Dainys po 1.

„Utena“: Eimantas Sinkevičius 5, Arūnas Urbonas ir Rokas Palskys po 4, Justinas Nikitinas 3, Ernestas Nikitinas ir Edvinas Tumalavičius po 2, Andrius Katinas ir Domantas Juodis po 1.

Sunki pradžia ir lengva pabaiga Klaipėdoje

Klaipėdoje kova virė nuo pat pirmųjų minučių. Iki pat 19-os minutės kova ėjo įvartis į įvartį. Tačiau tada „Dragūnui“ pavyko sužaisti 3:0 atkarpą ir 23-ią minutę komandas skyrė trys įvarčiai. Vis dėlto šiauliečiai neketino taip lengvai paleisti rankinio lygos čempionų ir išlygino rezultatą – 16:16. Pirmojo kėlinio pabaiga buvo sėkmingesnė uostamiesčio komandai – 20:17.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo sau įprastu žaidimu. Jis pasižymėjo kibia gynyba, atkovotais kamuoliais ir greitomis kontraatakomis. Kėlinys prasidėjo spurtu 3:0, kurį klaipėdiečiai papildė dar dvejomis 2:0 ir 5:0 atkarpomis.

42-ąją minutę rezultatas buvo 32:14 ir „Dragūnui“ beliko tik sutvarkyti formalumus. Rungtynes klaipėdiečiai užbaigė rezultatu 45:28.

„Klaipėdiečiai yra visa galva už mus geresni, greitesni ir taip toliau. Na, pirmas kėlinys buvo geras, kol dar buvo jėgų ir žaidė pagrindiniai žaidėjai. Antrame kėlinyje nuvargus lyderiams ir pasodinus juos ant suoliuko, žaidimas praktiškai sustojo. Komandoje beveik visi yra dirbantys, studentų vienas kitas. Dėl to išvažiuoti į rungtynes mums sudėtinga, nevažiuojame visos sudėties. Iš kitos pusės – Klaipėda ne tas varžovas, su kuriuo šiandien galėtume žaisti apylygiai. Mums pritrūko ir jėgų, ir žaidėjų“, – sakė „SM Dubysos“ treneris Arūnas Balčiūnas.

„Rezultatas, nors ir atrodo teigiamas, toks nėra. Pirmąjį kėlinį pradėjome nekaip, ypač gynyboje. Puolime lyg ir sekėsi, bet su gynyba reikia stipriai padirbėti. Taip gintis mes tikrai negalime. Pirmame kėlinyje buvo daug varžovų „prakirtimų“ į šešių metrų zoną, su tuo nesusitvarkėme, mažai kalbėjomės gynyboje. Antrame kėlinyje sekėsi geriau, perėmėme nemažai kamuolių, metėme greitų metimų ir taip atsiplėšėme. Uždavinys buvo praleisti kuo mažiau įvarčių į savo vartus. Galima sakyti, kad šio uždavinio neįvykdėme, nes praleisti 28 įvarčiai yra tikrai per daug“, – komentavo „Dragūno“ žaidėjas Gabrielius Virbauskas.

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas 10, Karolis Bliuvas 8, Lukas Juškėnas ir Alain Romeo Eyebe po 5, Karolis Stropus, Modestas Vaitekūnas ir Mykolas Lapiniauskas po 4, Arvydas Bučius, Lukas Simėnas po 2, Laurynas Simonavičius 1.

„SM Dubysa“: Rokas Radavičius 8, Rokas Lesčinskas 7, Aivaras Budrys ir Eligijus Baranauskas po 4, Donatas Stripeika ir Justas Mielenis po 2, Egidijus Dambrauskas 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius