Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 03

Lietuvos rankinio rinktinės treneris pasaulio čempionato atrankos išvakarėse: „Nesame geriausios formos, juk susirinkome po švenčių...“

Ketvirtadienį, sausio 5 d. Lietuvos rankinio rinktinė pradės 2013-ųjų pasaulio pirmenybių atrankos turnyrą. Ji Vilniuje susitiks su Italijos komanda. Be lietuvių ir italų atrankos grupėje dar rungtyniaus Šveicarijos rankininkai.
Rungtynių akimirka
G.Savukynas (viduryje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Grupės nugalėtojai dėl teisės rungtis pasaulio pirmenybių finaliniame etape Ispanijoje susitiks su kažkuria iš 4-14 vietas šių metų Europos čempionate užėmusių komandų.

Lietuvos komanda susirinko į Vilnių ne stipriausios sudėties. Anot rinktinės vyr. trenerio Gintaro Savukyno, truks bent trijų rankininkų.

„Remigijus Čepulis susilaužė ranką. Prieš naujus paskambino Mindaugas Andriuška, pranešė, kad  pasitempė pėdos sausgyslę ir negalės prisijungti. Dar vienas nuostolis – Valdas Drabavičius turnyre Rygoje susižeidė nugarą. Tad iš pradinio sąrašo šie trys žmonės atkrito,“ – susakė rinktinės bėdas R. Čepulis.

Komanda, anot trenerio nėra geriausius fizinės formos. Tačiau dėl to G. Savukynas labai nepergyvena, mano, kad tai yra pataisoma dar iki pirmojos susitikimos su italais.

Lietuvos rankininkai pirmą treniruotę surengė jau sausio 2 dieną.

„Žaidėjai atrodo kaip po švenčių... Juk Naujieji metai, visvien kažkas kažkur svečiavosi. Jie yra ir šiek tiek pavargę – juk sezono vidurys. Nors iš esmės – viskas neblogai. Mes anksti pradėjome, nes reikia po truputį įsivažiuoti. Manau, jau per šiandienos treniruotę bus kitoks vaizdas,“ – įsitikinęs Lietuvos rinktinės strategas.

Lietuvos klubų rinktinė neseniai dalyvavo „Riga council cup“ turnyre. Ji jame užėmė vos trečią vietą, nusileidusi Latvijos bei Estijos komandoms ir pajėgusi nugalėti tiktai britus. G. Savukynas tvirtina, kad tai nebuvo komanda, rungtyniausianti atrankoje ir vargu ar Rygos turnyras duos naudos pagrindinei komandai.

„Rygoje buvo Lietuvos klubų rinktinė ir tai daug kas sujaukė mūsų planus. Nebuvo ir Klaipėdos “Žemaitijos dragūno„ žaidėjų, kurie išvažiavo į turnyrą su klubu. Bet turnyras Rygoje buvo sutartas dar vasarą, todėl į jnegalėjome atsisakyti jame dalyvauti, nors nesurinkome “teisingos„ sudėties,“ – aiškino G. Savukynas.

Italijos komanda pernai nepateko Europos pirmenybių atrankos antrą etapą. Pirmojo etapo 2-ojoje grupėje ji surinko vienodai taškų su Latvijos ir Suomijos rannkininkais, bet dėl blogesnių tarpusavio susitikimų rezultatų liko trečia. Paskutinę vietą grupėje užėmė gruzinai.

Šveicarijos ekipą į antrą tos atrankos etapą pateko be kovos. Bet joje ji pralaimėjo visas 7-osios grupės rungtynes Danijos, Rusijos ir Baltarusijos ekipoms.

„Varžovai nėra tokie, kaip pernykštės atrankos. Tai nei ispanai, nei kroatai. Bet šiandien visi moka žaisti rankinį ir neįvertinti varžovų būtų didžiausia klaida, kokią galima būtų padaryti. Todėl tiek italus, tiek šveicarus vertiname kaip labai stiprius varžovus ir manome, kad rungtynės su jais bus įdomios ir įtemptos,“ – Italijos ir Šveicarijos rinktines pristatė G.Savukynas.

Treneris neišdavė, kokia taktika remsis lietuviai.

„Dabar mes analizuojame varžovų žaidimą ir treniruotės eigoje išbandysim įvairius variantus, pasižiūrėsim, kas geriau sekasi. Šiai dienai mums prieš akis dvejos rungtynės su italais, tai ruošiamės tiktai joms. O taktiką jūs pamatysite per rungtynes...“ – kalbėjo Lietuvos rankininkų vyr. treneris.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

1. Vaškevičius Arūnas
2. Rašimas Vilius
3.  Pažemeckas Aistis
4.  Plėta Skirmantas
5. Račkauskas Andrius
6. Drabavičius Valdas
7.  Stankevičius Tadas
8. Cibulskis Gintaras
9.  Atajevas Nerijus
10.  Bernatonis Rolandas
11.  Babarskas Povilas
12.  Andriuška Mindaugas
13.  Eitutis Tomas
14.  Novickis Valdas
15.  Malašinskas Aidenas
16.  Grosas Vaidotas
17.  Strazdas Augustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje