-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 19

Lietuvos regbio bendruomenė stoja į kovą dėl savo stadiono

Pirmadienį, birželio 22 dieną 18 val. Vilniaus Vingio parko regbio stadione regbio bendruomenė vykdo pilietinę akciją „SOS!Regbis“. Lietuvos regbininkai, stebinantys pasaulį neįtikėtinais rezultatais, sako griežtą NE sporto funkcionieriams, kurie nusprendė „padėti“ šios sporto šakos mylėtojams atimdami vienintelį Lietuvoje tarptautinius standartus atitinkantį regbio stadioną.
Lietuvos ir Olandijos regbio rinktinių rungtynių akimirkos
Paskutinėse rungtynėse Vingio regbio stadione Lietuvos rinktinė įveikė olandus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pilietinės akcijos metu Lietuvos regbio atstovai ir mėgėjai bei visi pilietiškai aktyvūs žmonės bus kviečiami apjuosti vienintelį tokį regbio stadioną Lietuvoje ir aikštės viduryje suformuoti SOS ženklą, kuris simbolizuos visos regbio bendruomenės protestą ir pagalbos šauksmą.

2003 m. regbininkai atėjo į „bulvių lauką“, pievą, kuri buvo niekam nereikalinga. Su dideliu entuziazmu ėmėsi darbų, organizavo neatlygintinas talkas, privačių rėmėjų ir savo lėšomis pradėjo gaivinti buvusį Vingio parko užkampį. Regbio trenerių ir žaidėjų iniciatyva buvo sutvarkyta aplinka, įrengtas vandentiekis, elektra, stadiono laistymas, apšvietimas, pastatyti persirengimo kambariai, atgaivinta stadiono danga. Šiuo metu regbio stadionas atitinka visus tarptautinius reikalavimus.

Stadione nuolatos treniruojasi ir žaidžia apie 90 regbio klubo „Geležinis Vilkas“ auklėtinių ir būsimų regbio žvaigždžių.

Stadione visas tarptautines rungtynes žaidžia ir nacionalinė Lietuvos regbio rinktinė, kuri nacionalinių rinktinių reitinge padėjo Lietuvai iškopti į aukščiausią savo istorijoje 38-iąją vietą. Be jokios apčiuopiamos paramos Lietuvos regbio rinktinė laimėjo 15 rungtynių iš eilės tuo nustebindama visą regbio Pasaulį ir artėdama prie pasaulio rekordo (17 pergalių priklauso Pietų Afrikos Respublikos ir Naujosios Zelandijos rinktinėms).

Plačiau apie pilietinę akciją ir stadiono situaciją rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius