Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 11

Lietuvos regbio taurės finale – neįtikėtinai atkaklus Šiaulių derbis

Pirmuosius šio sezono trofėjus išsidalijo Lietuvos regbio komandos. Savaitgalį Šiauliuose vyko kovos dėl Lietuvos regbio federacijos Didžiosios ir Mažosios taurių.
Didžioji Taurė
Didžioji Taurė / Evaldo Černiausko nuotr.
Temos: 1 Regbis

„LRF Sovli taurės“ finale kovojo amžinos varžovės Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“ komandos. Šiaulių „Pietinia derbiu“ vadinama dvikova buvo neįtikėtinai atkakli ir permaininga.

Jau rungtynių pradžioje „Baltrex“ regbininkai išnaudojo varžovų klaidas ir atliko du žeminimus bei nutolo 17:0. Antro kėlinio pradžioje „Baltrex“ persvara tapo triuškinanti 34:0. „Vairo“ regbininkai neketino lengvai pasiduoti ir atliko vieną žeminimą po kito bei sumažino atsilikimą iki minimalaus 33:34. Tačiau persverti rezultato „Vairui“ nepavyko ir po šoko atsigavusi „Baltrex“ komanda atliko dar vieną rezultatyvią ataką. „Baltrex“ nugalėjo rezultatu 44:33 ir iškovojo Didžiąją taurę.

„Rungtynes galima suskirstyti į dvi dalis. Pirmame kėlinyje kontroliavome žaidimą, laikėmės disciplinos ir buvo geras išpildymas. Antrame kėlinyje į aikštę išėjome labai užsivedę – seniai nemačiau tokios komandos. Atlikome dar kelis žeminimus ir atrodė, kad viskas mūsų rankose. Tačiau vėliau staiga atėjo kažkoks atsipalaidavimas ir varžovai pradėjo žeminti vieną kamuolį po kito. Mes iš tų, kurie buvome pakeltomis galvomis, tapome tais, kur nuleidę galvas vejasi varžovus. Rungtynių pabaiga buvo tikras šokas. Reiks įdėti daug darbo ir ruoštis ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai ir reiks įsisąmoninti, kad rungtynės vyksta 80 minučių, o ne 40 ar 50 minučių. Pergalė džiugina, bet suteikia daug apmąstymų“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex“ treneris V. Bloškys.

Geriausiu žaidėju nugalėtojų gretose buvo išrinktas tris žeminimus atlikęs Kęstutis Karbauskas. „Vairo“ gretose geriausiu pripažintas Kęstutis Marcišauskas.

LRF Mažosios taurės finale taip pat kovojo dvi Saulės miesto komandos – „Šiauliai“ ir „Citma-Kalvis-Jupoja“. Pergalę rezultatu 24:17 iškovojo „Šiaulių“ regbininkai. Geriausiu žaidėju nugalėtojų gretose pripažintas Matas Miežys. „Citma“ ekipoje geriausio žaidėjo prizas įteiktas Robertui Stočkūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius