Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 10

Lietuvos rinktinė IBSA Europos golbolo čempionate kovos dėl bronzos

Kaune tęsiasi IBSA Europos golbolo (aklųjų riedulio) čempionatas, kuriame kovą dėl prizinių vietų bei kelialapių į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes tęsia po dešimt vyrų bei moterų komandų.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Golbolas

Nesėkmę pusfinalyje patyrė ir šeštadienį tik dėl bronzos medalių kovos čempionės titulą ginusi Lietuvos vyrų rinktinė. Kelialapį į 2016 metų parolimpines žaidynes Rio de Žaneire jau anksčiau užsitikrinusi Lietuvos komanda mače dėl vietos finale 5:13 (1:4) pralaimėjo Londono parolimpinių žaidynių čempionams Suomijos riedulininkams.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis pripažino, kad „suomiai tikrai verti pergalės“.

„Suomių gera gynyba. Įvartį įmušti tikrai reikia labai daug pastangų. Jeigu mes būtume gynyboje susitvarkę, būtų viskas gerai. Eksperimentavome, bandėme į centrą išleisti Genriką Pavliukianecą, kad būtų greitesnės kontraatakos. Dabar svarbiausia reikia atsigauti, pailsėti, kad žaidėjai viduje susitvarkytų. Bandysime rytoj atsirevanšuoti ir, kaip sakoma, bent trupinius pasiimti“, – kalbėjo K. Levickis.

Pusfinalyje su suomiais po du įvarčius pelnė Lietuvos komandos puolėjai Genrikas Pavliukianecas ir Nerijus Montvydas, vieną – Mantas Panovas.

Nugalėtojų gretose net po 5 kartus pasižymėjo Erkkis Miinala ir Jarno Mattila, tris – Petri Posio.

„Pritrūko sėkmės, ir teisėjai šiek tiek palankiau kitai komandai švilpė, bet ir gynyboje daug klaidų darėme, jau pirmame kėlinyje kiek prasileidome. Dabar svarbu, kad rytoj su čekais laukia revanšas“, – iškart po rungtynių komentavo Lietuvos golbolo rinktinės narys Nerijus Montvydas.

„Nežinau, kodėl lietuviai taip silpnai sužaidė su mumis, gal dėl to, kad anksčiau šią dieną jiems teko sunkios rungtynės su Ukraina, o mes ketvirtfinalyje lengvai įveikėme Vokietijos rikntinę“, – po pusfinalio komentavo Suomijos rinktinės vyriausiasis treneris Timo Laitinenas.

Mače dėl bronzos lietuviai žais su Čekijos komanda, kuri kitame pusfinalio susitikime 8:10 nusileido Turkijos ekipai.

Kitų penktadienio popietės mačų rezultatai:

vyrai – pusfinalis dėl 5-8 vietų – Ukraina – Vokietija 5:6 Švedija – Belgija 1:8 rungtynės dėl 7 vietos – Ukraina – Švedija 8:12 moterys – pusfinalis dėl 1-4 vietų – Rusija – Izraelis 6:3 Turkija – Ukraina 12:2 pusfinalis dėl 5-8 vietų – Suomija – Švedija 1:2 Danija – Graikija 3:2
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius