Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 26

Lietuvos šaulys – ant pasaulio čempionato garbės pakylos

Vilnietis Virgilijus Grybė iš Vengrijos, kuriame vyko pasaulio šaudymo į skriejančius taikinius čempionatas, parsiveža bronzos medalį. Ilgą laiką pirmavęs Lietuvos šaulys čempionui Charles‘iui Bardou nusileido vos vienu tašku.
Virgilijus Grybė
Virgilijus Grybė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Tai – didžiulis mano darbo ir pastangų įvertinimas, tačiau niekada to nebūčiau pasiekęs, jei manęs nepalaikytų šeima – žmona Irina ir vaikai. Čempionato varžybos Vengrijoje buvo puikiai organizuotos ir tikrai nelengvos. Esu nepaprastai dėkingas savo draugams, visai Lietuvos šaulių ir teisėjų komandai, kuri sekė mano pasirodymus ir už mane sirgo. Dėkoju draugams iš visų šalių kurie palaikėte mane žodžiu ir mintimis”, - sake V.Grybė, šiais metais laimėjęs ir vieną FITASC „Compak Sporting“ pasaulio taurės etapą.

Varžybose šiaurinėje Vengrijos dalyje esančiame Galamaksos miestelyje dalyvavo 746 šauliai ir 67 šaudymo meistrės iš 32 pasaulio valstybių. Varžybos truko keturias dienas.

Prizininkai paaiškėjo tik po atkaklių papildomų serijų. Prancūzas Ch. Bardou ir Rusijos atstovas Ajaalas Makarovas buvo surinkę po 196 taškus iš 200 galimų. V.Grybė ir ispanas Juanas Carlosas Navarro Asinas – po 195. Nugalėtojui išaiškinti prireikė dviejų papildomų serijų, per kurias Prancūzijos šaulys numušė 25 ir 10 taikinių ir užėmė pirmąją vietą, o Rusijos atstovas, numušęs 25 ir 9 taikinius, lipo ant antrojo pakylos laiptelio.

V.Grybė savo pranašumą prieš ispaną įrodė viena papildoma serija, kurią laimėjo 24:23.

Veteranų grupėje Vidūnas Mekšrūnas užėmė aukštą 20-ąją vietą (161 taškas). Pirmas buvo taip pat prancūzas Alainas Marcheronas (184 numušti taikiniai).

Lietuvai pasaulio čempionate be V.Grybės ir V. Mekšrūno atstovavo dar 5 šauliai: Nerijus Vaitekūnas bendroje įskaitoje buvo 299-as (169 taškai), Žygimantas Šimaitis – 368-as (164), Gintaras Juknevičius – 477-as (156), Rolandas Račinskis – 492-as (155) ir Laurynas Jucius – 603-ias (143).

„Compak Sporting” – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – maždaug nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius