-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 13

Lietuvos smiginio čempione Rūta Šereškova tapo likus savaitei iki gimdymo

Svarbiausią Lietuvos smiginio čempionato asmeninę rungtį po įtemptos ir permainingos kovos laimėjo Rūta Šereškova (Vilniaus klubas „Legas“) bei Darius Labanauskas (Kauno „Trajektorija“). Į čempionatą šiemet susirinko rekordinis dalyvių skaičius – 81 vyras ir 28 moterys, pirmąją dieną vyko net dvi rungtys, tad svarbiausieji čempionai paaiškėjo tik apie 3 valandą nakties.
Nugalėtoja Rūta Šereškova
Nugalėtoja Rūta Šereškova / Stasio Idzelio nuotr.

Pirmojo kūdikio besilaukanti R.Šereškova šalies čempionės titulą iškovojo pirmą kartą. „Jaučiausi, kaip sulaužyta – varžybos labai užsitęsė, pavargau, bet laiminga“, – sakė smiginio žaidėja. Tačiau šie įspūdžiai, kad ir kokie būtų įsimintini, greitai nublanks prieš vieną svarbiausių įvykių jos gyvenime. Po savaitės sportininkė jau sūpuos ant rankų dukrelę. Čempionate ji dalyvavo būdama beveik 39 savaites nėščia.

„Per varžybas gal 30 kartų išgirdau nusistebejimus, kad dar galiu žaisti. Iš anksto čempionate neplanavau dalyvauti – nežinojau, kaip jausiuosi. Bet savijauta buvo gera, todėl nusprendžiau žaisti bent jau asmeninėje rungtyje. Šiaip žaidžiau tikrai gerai, taškai buvo neblogi, uždarymai taip pat. Paskutiniu metu treniravausi nedaug, tai rezultatas super“, – džiaugėsi vilnietė, beje, iš pogrupio išėjusi tik antru numeriu.

Finale rezultatu 4:3 R.Šeškova įveikė Rytę Banaitienę (Jonavos „Strėlė“). „Kažkodėl žaisdama su Ryte taip labai nebesijaudinau. Manau, abi buvom pervargusios ir troškom, kad viskas greičiau baigtųsi. Galėjau greičiau laimėt, bet net juokas ėmė, kad nebepataikau. Labai pavargau, nes išėjusi iš pogrupio visus tris žaidimus laimėjau tik paskutiniame lege – visus 7 legus žaisdavom. Sunkiausia buvo su Erika, nes ji dabar tikrai gerai žaidžia“, – kalbėjo apie kovą su E.Bagdonavičiene (Jonavos „Strėlė“) naujoji čempionė.

Trečią vietą moterų grupėje iškovojo Vilma Armalienė (Vilniaus “Legionas”), ketvirtąją – Irina Achrem. Penktą vietą pasidalijo Jonavos “Strėlės” žaidėjos Vyta Orlovienė, Renata Vaikutienė (pernai metų čempionė) ir Erika Bagdonavičienė bei Trakų “Buliaus akies” atstovė Ramutė Kontorovičienė.

Antrą kartą po metų pertraukos Lietuvos smiginio čempionu tapęs D.Labanauskas pergalę iš daugkartinio Lietuvos čempiono Arūno Čiplio (Mažeikių DARTS sporto klubas) išplėšė paskutine strėlyte.

„Važiavau tik laimėti. Iš pradžių žaidimas nelabai gerai sekėsi, strigo, bet kuo toliau, tuo geriau ėjosi. Savo žaidimu esu tikrai patenkintas“, – sakė D.Labanauskas.

Intriga vyrų, kaip ir moterų, finale laikėsi iki galo. A.Čipliui išlyginus rezultatą 4:4, jis laimėjo ir svarbią kovą, kuris pradės lemiamą legą, ir jau buvo pasirengęs uždarymą. Tačiau D.Labanauskas, kai jam dar buvo likę 119, tiksliai pataikė dvi pirmas strėlytes rinkdamas taškus, o trečiąja – paskutine – pergalingai tiksliai užbaigė legą ir laimėjo čempionatą. Ir ne tik čempionatą.

Per varžybas gal 30 kartų išgirdau nusistebejimus, kad dar galiu žaisti. Iš anksto čempionate neplanavau dalyvauti – nežinojau, kaip jausiuosi. Bet savijauta buvo gera, kalbėjo R.Šereškova.

Šių dviejų smiginio žaidėjų susitikimas lėmė ir kovos dėl šių metų Lietuvos reitingo lyderio vietos baigtį. Lietuvos čempionatas buvo paskutinės reitingo varžybos. Prieš jas į pirmąją reitingo vietą pretendavo A.Čiplys ir vos 5 taškais nuo jo atsilikęs D.Labanauskas. Po pastarojo pergalės Lietuvos čempionate, abu jie turės vienodai taškų reitinge, tad 1-ąją vietą reitinge lems, kuris žaidėjas šiemet yra laimėjęs daugiau varžybų.

Vyrų grupėje trečią vietą laimėjo šio čempionato staigmena – Albertas Olechnovičius (Vilniaus „Apuokas“), žaidęs itin stabiliai ir užtikrintai. Ketvirtoji vieta atiteko pernai metų čempionui Tomui Šakiui („Smiginis LT“).

Penktąją vietą pasidalijo Jurijus Stekolnikovas ir Aleksandr Stankevič (abu iš Mažeikių DARTS sporto klubo), Gintaras Nagevičius su Sigitu Vasylium (abu iš Šiaulių „Auksinė strėlės“).

Vyrų komandinę rungtį laimėjo Mažeikių komanda (A.Čiplys, J.Stekolnikovas, A.Stankevič, Darius Repšys), finale rezultatu 9:7 įveikusi kauniečius D.Labanauską, Andrių Sparauską, Artūrą Damaševičių bei Audrių Rūtę. Trečią vietą užėmė Šiaulių „Auksinės strėlės“ komanda (G.Nagevičius, Dainius Ivanavičius, Eduardas Grigas ir S.Vasylius).

Moterų komandinę ir porinę rungtis nugalėjo jonaviškės R.Banaitienė su E.Bagdonavičiene. Komandinės rungties finale rezultatu 5:2 jos nurungė R.Vaikutienę su  Violeta Povilaitiene (Kauno „Trajektorija“). Trečiąją vietą iškovojo Vilma Armalienė su Aurita Sirvydyte (abi iš Vilniaus „Legiono“),  nugalėjusios jonaviškes V.Orlovienę su Viktorija Jasiūnaite.

Porinės rungties finale R.Banaitienė su E.Bagdonavičiene rezultatu 4:3 palaužė I.Achrem  su Vida Tumėniene (Vilniaus „Legionas“).  Trečią vietą laimėjo vėl V.Orlovienė su V.Jasiūnaite. Ketvirtos liko R.Vaikutienė su V.Povilaitiene.

Vyrų porinę rungtį laimėjo D.Labanauskas su A.Sparausku, finale 5:2 nugalėję T.Šakį poroje su Leonidu Smirinenka (klubas „Smiginis LT“). Trečioje liko mažeikiečių pora A.Stankevič su D.Repšiu nugalėję Ryčio Šakio ir Ginto Trakimavičiaus porą (Trakų „Buliaus akis“).

Jaunimo grupėje iki 21 metų geriausiai pasirodė Lukas Tumėnas (Vilniaus „Legionas“) ir kaunietė Miglė Buteikaitė. Kaunietis Rokas Aniulis ir Evelina Sabaitytė iš Trakų užėmė antrąsias vietas, treti liko Karolis Lučkovskis (Trakai) ir Andželika Antanavičiūtė (Vilnius).

Varžybose galėjo dalyvauti tik Lietuvos piliečiai. Kitose smiginio varžybose Lietuvoje gausiai dalyvauja latviai, baltarusiai, kiek mažiau atvyksta žaidėjų iš tolimesnių Europos šalių.

VIDEO: Lithuanian Darts Championship 2011 - Lietuvos smiginio čempionatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius