Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos snukerio čempionate – neužtrukęs Česlovo Gabalio pasirodymas

Sekmadienio, gegužės 5-osios, vakarą Vilniuje pasibaigusiame Lietuvos snukerio čempionate triumfavo Vilius Schulte-Ebbert, jau septintąjį kartą laimėjęs čempiono taurę. Šiemetiniame Lietuvos snukerio čempionate, vykusiame sostinės biliardo klubuose „Cue Club“ bei „KN“, dalyvavo žaidėjai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Marijampolės.
Česlovas Gabalis
Česlovas Gabalis / Organizatorių nuotr.

Tarp čempionato dalyvių buvo galima išvysti ir garsų dainininką Česlovą Gabalį. Jis garsėja kaip neblogas žaidėjas (Lietuvos snukerio reitinge užima 34 vietą), tačiau šį kartą burtai jam buvo ypač nepalankūs – jau pirmajame čempionato etape prie žalios gelumbės stalo jam teko susidurti su daugkartiniu čempionu Viliumi Schulte-Ebbert, kuris serijoje iki trijų pergalių rokerį įveikė sausu rezultatu 3:0.

Pirmasis etapas buvo ypač sėkmingas jaunajai snukerio žaidėjų kartai – jauniausias turnyro žaidėjas, trylikametis Ilja Zubanov įveikė Aušrą Railaitę, keturiolikmetis Bartas Šukevič nugalėjo Viktorą Jablonskij. Sėkmingai pirmąjį etapą įveikė ir broliai Erikas ir Ernestas Kozlovai – šešiolikmetis Erikas 3:0 įveikė Povilą Staškevčių, o jo dvejais metais jaunesnis Ernestas tokiu pat pat rezultatu laimėjo kovą prieš Paulių Gaubą. Kiek nepasisekė tik penkiolikmečiui Lukui Grigui, rezultatu 1:3 pralaimėjusiam prieš Karolį Marčiulaitį ir baigusiam savo dalyvavimą čempionate jau po pirmo etapo.

Antrajame etape jaunosios kartos gretos gerokai praretėjo – į čempionato ketvirtfinalį prasiveržė tik Erikas Kozlovas. Įdomiausia antrojo etapo kova virė prie stalo, prie kurio susitiko Lietuvos snukerio reitingo lyderis Andrejus Maksimov ir Jurga Radzevičienė – per jų susitikimą prireikė kontrolinės partijos, per kurią patyręs klaipėdietis Andrejus Maksimov įrodė savo pranašumą ir pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalių etape Viliaus Schulte-Ebbert įveikė Andrejų Maksimovą (4:0), Erikas Kozlovas nugalėjo Saulių Pajarską (4:0), Laimonas Aldonis - Sergejų Korolkovą (4:1), o Mindaugas Maisiejus - Dainių Motiečių (4:1).

Pusfinalyje Vilius Schulte-Ebbert susidūrė su savo mokiniu Eriku Kozlovu. Ryškų proveržį šiame čempionate pademonstravęs Erikas rimtesnių argumentų prieš savo tituluotą mokytoją rasti negalėjo ir turėjo pripažinti Viliaus Schulte-Ebbert pranašumą (0:4).

Kitame pusfinalyje susigrūmė du patyrę ir vienas kitą puikiai pažįstantys žaidėjai. Laimonas Aldonis (užimantis penktąją poziciją Lietuvos snukerio reitinge) 4:1 įveikė Mindaugą Maisiejų (antroji vieta Lietuvos snukerio reitinge) ir prasibrovė į turnyro finalą, kur jo laukė dvikova su Viliumi Schulte-Ebbert.

Čempionato finale sensacija užfiksuota nebuvo – Vilius Schulte Ebbert ir vėl laimėjo sausu rezultatu 4:0, per visą turnyrą taip ir nepralaimėjęs nė vienos partijos. Be to, finale Vilius pademonstravo didžiausią seriją, surinkęs 76 taškus. Jo mokiniui bei varžovui pusfinalyje Erikui Kozlovui, kuriam pavyko sumušti 48 ir 43 taškų serijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius