Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06

Lietuvos sportininkų balsas: neleisti rusų ir baltarusių į Paryžiaus olimpines žaidynes

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Sportininkų komisijos nariai kreipėsi į tarptautinę sporto bendruomenę – Tarptautines sporto šakų federacijas, Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), nacionalinius olimpinius komitetus – prašydami išlaikyti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams.
Mindaugas Griškonis
Mindaugas Griškonis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Olimpinio vicečempiono irkluotojo Mindaugo Griškonio vadovaujama komisija išreiškė palaikymą Ukrainos olimpinei bendruomenei ir dar kartą paskatino organizacijas padėti Ukrainos sportininkams ruoštis ir dalyvauti tarptautinėse varžybose.

LTOK Sportininkų komisija taip pat kreipėsi į Tarptautines sporto šakų federacijas, IOC, IOC Sportininkų komisiją, ragindama imtis visų priemonių, kad karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos sportininkų nei 2024 m. Paryžiaus vasaros, nei 2026 m. Milano-Kortinos žiemos olimpinėse žaidynėse nebūtų.

Suprasti akimirksniu

  • Didelis triukšmas ir nepasitenkinimas kilo, kai Tarptautinis olimpinis komitetas prieš pusantros savaitės išplatino pareiškimą, kuriuo pritarė Rusijos ir Baltarusijos sportininkų siekiams patekti į Paryžiaus olimpinėse žaidynėse per Azijos atrankos varžybas.
  • Vokiečio Thomaso Bacho vadovaujamas IOC karo Ukrainoje pradžioje yra rekomendavęs nepriimti karinę agresiją skatinančių Rusijos ir Baltarusijos šalių atstovų tarptautinėse varžybose, bet pastarieji dviprasmiški nutarimai sukėlė didelę kritiką iš Ukrainos ir ją labiausiai palaikančių šalių atstovų.

„Kadangi kiekviena Tarptautinė federacija yra išskirtinai atsakinga už tarptautines varžybas ir olimpinę atranką, mes kreipiamės į jus, ragindami imtis visų įmanomų priemonių, kad Rusijos ir Baltarusijos nebūtų ne tik tarptautinėse varžybose, bet ir olimpinėse žaidynėse, kol Ukrainoje vyksta karas“, – rašoma pareiškime.

LTOK taip pat išreiškė poziciją, kad nepritaria rusų ir baltarusių dalyvavimui nei Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, nei bet kuriame kitame sporto renginyje, kol Ukrainoje vyksta karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius