Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Lietuvos sporto žurnalistų federacija išreiškė susirūpinimą dėl LKF kaltinimų žiniasklaidai

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) išreiškė susirūpinimą dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio, rinktinės trenerio Jono Kazausko ir kitų suinteresuotų asmenų bandymo persekioti sporto žiniasklaidos atstovus už kritiką ir kontroliuoti jų darbą Europos krepšinio čempionato metu. Žurnalistų bendruomenė nusprendė nesukonkretinti pozicijos ties pavardėmis ir konkrečiai įvykiais, tačiau susirūpinimas išreikštas po pasikeitimų LKF.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Primename, kad LKF prezidentas Arvydas Sabonis pasitraukė iš užimamų pareigų, o to priežastimi įvardijo Lietuvos sporto žiniasklaidos spaudimą, nemotyvuotą kritiką ir pažėrė kaltinimus vienam krepšinio portalui dėl neva spausdinamų užsakomųjų straipsnių, kuriuose diskredituojama Lietuvos krepšinio rinktinė ir LKF

LSŽF prezidiumo posėdyje nuspręsta atviru laišku kreiptis į Lietuvos sporto visuomenę. Dėl profesinių motyvų nuo dalyvavimo prezidiumo posėdyje nusišalino nariai Dalius Matvejevas, kuris yra LKF atstovas spaudai, ir žurnalistas Rokas Buračas.

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) pareiškimas „Dėl kaltinimų žiniasklaidai ir sporto žurnalistams“

LSŽF reiškia susirūpinimą dėl bandymų persekioti sporto žiniasklaidos atstovus už kritiką ir kontroliuoti jų darbą. Esame įsitikinę, kad visuomenėje plačiai žinomi ir gerbiami sporto žmonės turėtų gerbti demokratijos vertybes, laisvą žodį ir žurnalisto profesiją, kurios priedermė yra pateikti skirtingas nuomones ir požiūrius.

Mes gerbiame kiekvieno piliečio teisę turėti savo nuomonę ir ją reikšti visais klausimais, bet prašome jos nesieti su žiniasklaidos atstovais ir jų profesine veikla.

Didžiulis autoritetas visuomenėje reiškia ir didelę atsakomybę už savo žodžius ir veiksmus. Norime atkreipti dėmesį, kad nepasverti žodžiai ir nepamatuoti kaltinimai iš garsenybės lūpų gali tapti pretekstu persekiojimui ar kitai neteisėtai veiklai.

Tikimės, kad kartu išmoksime garbingo bendravimo pamokas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius