-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 29

Lietuvos stalo tenisininkai atvirajame Vokietijos jaunių čempionate iškovojo bronzą

Spalio 27 dieną Dinklago mieste prasidėjo ITTF organizuojamas Vokietijos atviras jaunių (U-18) čempionatas, kuriame dalyvauja 23 vaikinų ir 22 merginų komandos ne tik iš Europos, bet ir Azijos.
Stalo tenisininkas Tomas Mikutis
Stalo tenisininkas Tomas Mikutis / Red.arch. nuotr.

Varžybose dalyvavo ir Lietuvos jaunių vaikinų (A.Udra, T.Mikutis, P.Gkra, I.Navickas) ir merginų rinktinės (U.Baskutytė, V.Venckutė, I.Preidžiktė).

Pirmąją varžybų dieną Lietuvos vaikinų rinktinė įveikė visas F grupės komandas. Pirmajame susitikime rezultatu 3:1 lietuviai nugalėjo Korėjos antrąją komandą. Japonijos antrąją komandą Lietuvos rinktinė įveikė rezultatu 3:2. Puikiai lietuviai pasirodė ir žaisdami su stipria Vokietijos pirmąja komanda. Lietuviai įveikė šią rinktinę rezultatu 3:2. Europos jaunių čempionę Prancūzijos rinktinę lietuviai nugalėjo rezultatu 3:1. 

Ketvirtfinalyje Lietuvos vaikinų rinktinė susitiko su stipria Rusijos komanda, ją įveikė rezultatu 3:1 ir pateko į pusfinalį. Du komandinius taškus davė Tomas Mikutis laimėjęs rezultatu 3:2 (12:10;11:5;9:11;4:11;11:7) prieš Philippą Kuimovą ir 3:0 (11:5;11:7;11:5) prieš Andrejų Petukovą.

Vieną komandinį tašką davė Alfredas Udra rezultatu 3:1(11:8;1:11;11:7;11:2) įveikęs Andrejų Petukovą. Ignas Navickas pralaimėjo Stepanui Šapošnikovui rezultatu 1:3 (12:10; 0:11;12:14;8:11).

Pusfinalyje mūsiškiai pralaimėjo Japonijos rinktinei rezultatu 0:3. Lietuvos komandai atiteko bronzos medaliai. Kitame pusfinalyje Kroatijos rinktinė rezultatu 3:1 nugalėjo Vokietijos rinktinę. Finale susitiks Kroatijos ir Japonijos komandos.

Lietuvos merginų rinktinei sekėsi ne taip gerai. D grupėje lietuvių varžovės buvo Kroatijos, Vokietijos bei Korėjos rinktinės. Lietuvos merginų komanda patyrė visus tris pralaimėjimus. Toliau kovas tęsė paguodos turnyre. Tačiau ir čia nepasisekė. Lietuvės rezultatu 0:3 nusileido Prancūzijos rinktinei.

Merginų finale susitiks Rumunijos ir Vokietijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius