Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

Lietuvos stalo tenisininkės išgliaudė graikišką riešutą (video, nuotraukos)

Pirmą kartą startavusiose Europos stalo teniso sąjungos varžybose „JOOLA Europos Nacijų lyga“ Lietuvos moterų rinktinė antradienį Vilniuje 3:1 nugalėjo Graikijos stalo tenisininkes ir į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius pergalingus taškus.
Rūta Paškauskienė
R.Paškauskienė nesunkiai įveikė abi savo varžoves. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2009–2012 metais vyksiančiose varžybose, kuriose kovoja 24 Senojo žemyno šalys, Lietuvos moterų komanda pagal ankstesnius reitingus pateko į žemesnį „Standard“ divizioną ir A grupėje grumsis su Liuksemburgo, Izraelio, Portugalijos bei Graikijos nacionalinėmis ekipomis.

„Grupėje turėtume imti pirmą vietą, nes graikės tikriausiai iš visų varžovių stipriausios, – komentavo mūsų šalies lyderė Rūta Paškauskienė. – Varžybos labai ilgos. Gaila, kad nežaidžiame pirmajame divizione. Vėl tenka tarp tų pačių suktis, nelabai įdomu.“

 

Lietuva - Graikija 3:1
 
Rūta Paškauskienė
31
Christina Fili
11:9; 8:11; 11:4; 11:7 
Lina Misikonytė
31
Angeliki Papadaki
11:1; 7:11; 11:3; 11:3 
Ieva Venclavičiūtė
03
Ekaterina Ntoulaki
 4:11; 8:11; 6:11
Rūta Paškauskienė
3
0
Angeliki Papadaki
11:8; 11:2; 11:8 
VIDEO: 15min.lt R.Paškauskienė žaidžia su graike Christina Fili

„Varžovės pažįstamos, tenka su jomis susitikti įvairiuose turnyruose. Galbūt namie truputį sunkiau žaisti nei išvykose. Nieko nepažįsti, o namie norisi kuo geriau, pastarąjį kartą lyg prieš porą metų žaidžiau Lietuvoje. Lengvos pergalės nesitikėjau“, – pasakojo antradienį dvi varžoves įveikusi R.Paškauskienė.

31 metų pajėgiausia mūsų šalies tenisininkė tvirtino, kad viskas pavyko taip, kaip ir planavo. „Kitų varžybų Portugalijoje planuoju nežaisti, nes jų rinktinė daug silpnesnė. Tegu važiuoja jaunesnės“, – sakė R.Paškauskienė.

Per varžybų Vilniuje antrą dvikovą su graikėmis Lina Misikonytė ketvirto seto metu netikėtai kryptelėjo koją ir iš skausmo net nepajėgė atsistoti. Prie jos pirmiausia prišoko šalia sėdintis Graikijos rinktinės treneris, vėliau ir lietuviai.

Gerai kovojusiai lietuvei koja buvo nuskausminta šaldant, po kelių minučių ji šlubčiodama, bet pajėgė tęsti dvikovą ir ją laimėjo. „Svarbiausia, kad laimėjome, – po pergalės sakė ji. – Nekaltoje situacijoje nikstelėjau koją, skausmą vis dar jaučiu.“ Pasak jos, graikės pajėgios, tačiau laimėjusi pirmą setą 11:1 Lietuvos atstovė nusiramino ir įveikė varžovę.

Šiais metais Lietuvos rinktinė dar žais balandžio 1 dieną išvykoje su Portugalijos komanda, o lapkričio 11 dieną vėl Vilniuje su Liuksemburgo stalo tenisininkėmis.

VIDEO: 15min.lt R.Paškauskienės interviu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius