Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10

Lietuvos stalo tenisininkės pradeda kovą dėl olimpinių kelialapių

Lietuvos stalo tenisininkės išvyko į Kataro sostinę Dohą, kur kovo 14-17 dienomis vyks Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras. Pasauliniame atrankos turnyre dėl devynių olimpinių kelialapių kovos daugiau negu pusantro šimto stalo tenisininkų ir tenisininkių. Vyrų varžybose bus išdalinti keturi, moterų varžybose penki olimpiniai kelialapiai.
Rūta Paškauskienė
Rūta Paškauskienė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Lietuvai moterų atrankos varžybose buvo skirtos dvi vietos. Dėl olimpinių kelialapių kovos tituluočiausia mūsų šalies stalo tenisininkė, trijų olimpinių žaidynių dalyvė ir daugkartinė Europos čempionė Rūta Paškauskienė bei viena perspektyviausių Europos stalo tenisininkių Kornelija Riliškytė.

Atrankos varžybų dalyvės bus suskirstytos į keturias grupes ir iškart bus kovojama atkrintamosiose varžybose. Olimpinius kelialapius iškovos visų keturių grupių nugalėtojos. Finaluose pralaimėjusios stalo tenisininkės kovos dėl paskutinio bilieto į Tokiją.

„Atrankos sistema negailestinga. Vienas pralaimėjimas ir kova baigta. Tik grupių finalininkės turės antrą šansą. Susirinks stiprios varžovės iš Rusijos, Ukrainos, Čekijos ir kitų šalių. Pačios stipriausios pasaulio stalo tenisininkės nedalyvaus, jos jau užsitikrinusios vietas olimpinėse žaidynėse pagal valstybėms skiriamas kvotas, – sako R. Paškauskienė. – Galimybių iškovoti olimpinį kelialapį visada yra. Priklauso kaip tu tuo metu būsi pasiruošęs ir kokia tavo žaidybinė forma. Man asmeniškai labai trūksta žaidybinės patirties, nes visus metus dėl pandemijos buvo sustojusios visos stalo teniso varžybos ir jos atsinaujino tik prieš mėnesį.“

43 metų R. Paškauskienė dalyvavo net trejose olimpinėse žaidynėse. Vienetų varžybose 1996 m. Atlantoje bei 2008 m. Pekine ir 2000 m. Sidnėjuje – vienetų varžybose ir dvejetų kartu su Jolanta Prūsiene.

Ryškiausias pergales R. Paškauskienė nuskynė Europos čempionatuose. 2008 m. lietuvė tapo Europos čempione vienetų varžybose, dar keturis Europos čempionatų aukso medalius laimėjo mišrių dvejetų ir du aukso moterų dvejetų varžybose. Iš viso R. Paškauskienės kraityje net 18 Europos čempionatų apdovanojimų.

Tituluočiausios Lietuvos stalo tenisininkės pėdomis seka 18-etė K. Riliškytė. Pasaulio jaunučių čempionato dvejetų varžybose K. Riliškytė iškovojo bronzą, Europos jaunimo čempionatuose kartu su seserimi Emilija ne kartą pateko į geriausiųjų dešimtuką. Lietuvos suaugusiųjų rinktinėje K. Riliškytė debiutavo pasaulio komandiniame čempionate kai jai buvo vos 13 metų.

„Olimpinėse atrankos varžybose sieksiu parodyti tai, ką moku geriausia. Nuo to priklausys ir rezultatas. Šiais metais realiai vertinu savo galimybes ir labiau koncentruojuosi į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes“, – teigia K. Riliškytė.

Jeigu lietuvėms nepavyks iškovoti olimpinių kelialapių Katare, balandžio 21-25 d. Portugalijoje vyks Europos zonos atrankos turnyras.

Tokijo olimpinėse žaidynėse iš viso žais 172 stalo tenisininkai ir tenisininkės penkiose rungtyse – vyrų ir moterų vienetų, vyrų ir moterų dvejetų bei mišrių dvejetų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius