Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 15

„Lietuvos Taurė 2011“ orientacinio dalyviai turi saugotis, kad netyčia nekirstų valstybės sienos su Baltarusija

Šeštadienį, spalio 15 d., Lietuvos orientacininkai ir jų svečiai iš užsienio stojo į paskutinį rimtą šio sezono startą. Vilniaus apylinkėse sportininkai kovoja dėl Lietuvos taurės.
Šeštadienį startavo „Lietuvos Taurė 2011“
Šeštadienį startavo „Lietuvos Taurė 2011“ / „Fortūna“ nuotr.
Temos: 1 Baltarusija

Dalyvauti varžybose užsiregistravo 734 orientavimosi sporto mėgėjai bei profesionalai. Greta lietuvių varžybose dalyvauja ir devynių užsienio šalių atstovai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Belgijos, Baltarusijos ir Rusijos. Sportininkai varžosi devyniolikoje amžiaus grupių.

„Lietuvos Taurės 2011“ nugalėtojai bus nustatyti pagal šeštadienį ir sekmadienį trasų įveikimo laikų sumą.

Šiais metais Lietuvos taurei parinktos ypač įdomios vietovės – orientacininkams žinomas Katutiškių-Akmeniškių miškas bei seniai orientacininkų lankytas Lavoriškių-Pukštėnų miškas, legendinio Katlaukio (Kotlovkos) tęsinys. Pastaroji vieta Lietuvos sportininkų buvo kurį laiką primiršta, tačiau sovietmečiu čia vykdavo gana daug orientavimosi sporto renginių.

Tam yra ir objektyvių priežasčių – šiuo metu tai yra pasienio zona.

Būtent pasienio zonoje, netoli nuo sienos su Baltarusija, šeštadienį ir įsikūrė varžybų centras. Trasos sportininkams irgi paruoštos visai greta valstybės sienos su Baltarusija. Todėl visi varžybų dalyviai buvo įspėti laikytis reikalavimų, susijusių su pasienio zonos režimu. Sportininkai prieš varžybas buvo instruktuoti ir informuoti, kad griežtai draudžiama kirsti valstybės sienos apsaugos ribą. Išimtys padarytos tik kai kurių orientavimosi sporto kalnų dviračiais grupių dalyviams, prieš tai dalyvių sąrašą iš anksto suderinus su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais.

Varžybų dalyviai taip pat įspėti, kad griežtai draudžiama išbėgti į kelią, gretą suartos bei ženklais nužymėtos valstybės sienos. Varžybų dalyviai informuoti, kad šio draudimo pažeidimas traktuojamas kaip neteisėtas sienos kirtimas, už tai taikoma baudžiamoji atsakomybė.
 

VIDEO: Lietuvos Taurė 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius