Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos tinklininkės sužinojo varžovus kelyje link Europos čempionatų

Praėjusią savaitę buvo ištraukti Europos U20 ir Europos U18 merginų tinklinio čempionatų antrojo atrankos etapo burtai, po kurių tapo aišku, su kuo Lietuvos tinklininkėms teks kovoti dėl kelialapių į finalinius turnyrus.
Lietuvos U18 tinklininkės
Lietuvos U18 tinklininkės / CEV nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Antrajame etape po 20 Europos komandų yra suskirstytos penkias grupes. Į finalinius etapus pateks grupių nugalėtojos bei po keturias geriausias antrąsias vietas užimsiančios komandos.

Jaunimo Kaune lauks iššūkiai prieš tinklinio šalis

Lietuvos U20 rinktinė, treniruojama Jolitos Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo, pateko į D grupę, kurioje žais su Čekijos, Juodkalnijos ir Slovėnijos bendraamžėmis. Šis turnyras vyks balandžio 4-7 dienomis Kaune.

Namų sienos šiai komandai padėjo prasibrauti į antrąjį Europos pirmenybių atrankos etapą, kai Šiaulių sporto gimnazijoje vykusiame EEVZA čempionate Lietuvos 20-metės užėmė ketvirtąją vietą.

„Pirmas įspūdis po burtų buvo toks, kad tikrai neapsidžiaugėme. Pagalvojau, kad čekės yra tokio pat pajėgumo kaip pirmajame etape buvo lenkės, o tai – stipru. Tada pasidomėjome, kad čekės su slovėnėmis žaidė MEVZA grupėje ir tą mačą 3-2 laimėjo Slovėnija. Tai reiškia, kad slovėnės taip pat labai stiprios“, – sakė J.Kontvainienė.

Lietuvos komandos trenerė atkreipė dėmesį ir į būsimų varžovių sudėtis, o ten – daug atletiškų merginų su įspūdingais ūgiais, žaidžiančių savo šalių geriausiuose klubuose. Visgi tokio iššūkio Lietuvos tinklininkės nesibaimina.

„Rinktinės kapitonė Morta Gailiūtė ramiai atsakė, kad jau turėjo pokalbį tarp merginų ir jos neišsigando, nes EEVZA čempionatas Šiauliuose suteikė pasitikėjimą bei supratimą, jog galima žaisti su visomis. Ypač daug pozityvo suteikė rungtynės su Ukraina. Merginos labai džiaugiasi, kad antras etapas vėl vyks Lietuvoje, o tai reiškia, jog vėl turėsime didžiulį palaikymą, kas pasitarnaus kaip papildoma motyvacija“, – kalbėjo J.Kontvainienė.

Juodkalnijos komanda, J.Kontvainienės, jau yra arčiau lietuvių pajėgumo, bet su ja taip pat reikės žaisti iš visų jėgų.

„Stengsimės žaisti su visomis komandomis. Baisu nuvilti ir žiūrovus. Vienaip ar kitaip, į Lietuvą atkeliaus geras, aukšto lygio tinklinis, todėl mūsų žiūrovai turės kuo pasilepinti, kas Lietuvoje vyksta labai retai. O jeigu Lietuvos mergaitėms dar ir gerai sektųsi, tai būtų šventė visai tinklinio bendruomenei“, – vylėsi J.Kontvainienė.

Pasiruošimas antrajame Europos čempionato atrankos etapui po truputį jau vyksta. Lietuvos U20 rinktinė vis dar tęsia pasirodymą Lietuvos moterų čempionate. „Dirbame, laukiame su nekantrumu ir labai svarbu, kad visos merginos būtų sveikos“, – pridūrė trenerė.

Jaunių rinktinė – kupina ambicijų

Lietuvos U18 merginų rinktinė, treniruojama Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės, pateko į E grupę ir žais su Austrija, Bulgarija ir Danija. Turnyras vyks Austrijoje balandžio 11-14 dienomis.

Ši komanda dramatiškai išplėšė penktą vietą EEVZA čempionate Latvijoje ir pagriebė paskutinį bilietą į antrąjį etapą.

K.Galdikas, ištraukus burtus, nestokojo ambicijų. Jis iškart atkreipė dėmesį į grupės favoritę Bulgariją.

„Pirmiausia domėjausi Bulgarijos rinktine, nes ji priklauso Europos elitui ir nuolat patenka tarp aštuonių ar net keturių stipriausių komandų. Problema ta, kad mes Lietuvoje aikštelę dar matuojame metrais, o aukščiausio lygio komandos – centimetrais, todėl net treniruotėse kiekvienas smūgis yra analizuojamas itin tiksliai. Nepaisant to, mačiau bulgarių žaidime vietų, kurios joms nepatinka, o kartu su kitais treneriais mes dar atliksime gilesnę analizę ir žinosime kaip reikės su jomis žaisti. Bet ar mūsų merginos pajėgs tą padaryti, tai jau kitas klausimas“, – svarstė K.Galdikas.

Lietuvos 18-metės tinklininkės turėtų susirinkti į 3-4 treniruočių stovyklas po 2-3 dienas, kur ruošis konkrečiai kiekvienoms laukiančioms rungtynėms.

„Sieksime savo didžiausio tikslo. Kalbėjome su merginomis ir visos jos labai nori važiuoti į Graikiją, kur vyks finalinis etapas. Kodėl gi ne? Juolab, kad grupė tikrai nėra pati baisiausia. Merginos nusiteikusios kovoti, yra užsivedusios ir varžovių tikrai nebijo. Visos yra nusiteikusios kibti į atlapus elitinėms komandoms. Juk ši tinklinio karta niekada neturėjo tokios galimybės, o dabar tokia atsirado. Norime parodyti, kad net ir be gerų sąlygų Lietuvos tinklinis nėra silpnas“, – sakė treneris.

K.Galdikas buvo atviras – didžiausia problema yra valstybės požiūris į sportą. Kadangi Lietuvos sporto finansavimo sistema yra orientuota į pasiektus rezultatus, tinklinio rinktinėms yra itin sudėtinga be tinkamų sąlygų pasiekti gerus rezultatus tokioje konkurencingoje sporto šakoje. Trenerio teigimu, tinklinis pagal dabartinę Lietuvos sporto finansavimo tvarką, negali pretenduoti į didesnį finansavimą, nors žaidžiančių tinklinį žmonių yra dešimtys ar net šimtai tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius