Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 04

Lietuvos tinklinio čempionai „Flamingo Volley SM Tauras“ nori sugrįžti į Baltijos lygą

Lietuvos vyrų tinklinio čempionais tapo Vilniaus „Flamingo Volley SM Tauras“ tinklininkai, ketvirtose finalo rungtynėse 3:1 įveikę sostinės „VGTU-MRU".
Artėja Lietuvos vyrų tinklinio pirmenybių kulminacija
„Flamingo Volley SM Tauras“ tinklininkai – Lietuvos čempionai. / Augusto Četkausko (acfoto.lt) nuotr.

Vilniaus pedagoginio universiteto sporto salė buvo laiminga „Flamingo Volley SM Tauras“ komandai (Marius Linartas, Dainius Čepas, Aleksandras Kočetkovas, Justinas Kalnelis, Motiejus Melynis,  Tomas Vilimas, Andrejus Sevostenokas, Artūras Umantas, Radoslovas Adamovičius, Denisas Matuševas, Edvinas Barickis, treneris Vasilijus Burakinskis). Jie savo varžovus šioje sporto salėje nugalėjo du kartus – 3:1 ir 3:0.

Pasitvirtino trenerio Jono Adomaičio žodžiai, kad jaunai jo komandai gali būti nemaža problema svetima salė. Studentai joje nerado savo žaidimo, ypač per antrąsias rungtynes, kurias pralaimėjo bene skaudžiausiai – 0:3 (17:25, 16:25, 19:25). Per visas rungtynes studentams tiktai trečią partiją  porą kartų pavyko pirmauti 1–2 taškais. Iniciatyva buvo „Flamingo Volley SM Tauras“ tinklininkų rankose.

Nepaisant pralaimėjimo, „VGTU-MRU“ komanda nusipelno kuo šilčiausių žodžių. Rungtynes stebėjęs VGTU Kūno kultūros katedros vedėjas profesorius Povilas Tamošauskas negailėjo gražių žodžių treneriui Jonui Adomaičiui, kuriam pavyko parengti neblogo meistriškumo komandą, Lietuvos vicečempionę.

Pralaimėjusiųjų komandoje sėkmingai rungtyniavo 1.90 ūgio Mantvydas Šuklys, kuris ne tik sėkmingai skirstė kamuolius, bet ir sumaniai žaidė prie tinklo. Nugalėtojų komandoje išsiskyrė komandos kapitonas R.Adamovičius. Per antrąsias rungtynes šis žaidėjas, su sutvarstytais dešiniosios rankos pirštais puolimo linijoje suklydo tiktai vieną kartą.

Kaip ir dera komandos kapitonui, jis buvo ta ašis, apie kurią sukosi visas žaidimas. Radoslovas aikštelėje uždegdavo komandos draugus, emocingai reaguodavo į kiekvieną savo bei komandos draugo sėkmingą ataką. Būtent jam priklausė ir paskutinė galinga ataka, po kurios jo komanda šventė pergalę.

Gerą įspūdį paliko ir 18-metis Artūras Umantas, komandos draugams ne tik gerai skirstęs kamuolius, bet ir stipriai juos padavinėjęs, žaidęs puolimo linijoje. Dar ne taip seniai tinklinio aikštelėje sėkmingai rungtyniavo jo tėvas Gytis Umantas, o dabar jo pėdomis seka sūnus. Kaip visada ramiai ir patikimai žaidė olimpinio čempiono, šviesaus atminimo Vasilijaus Matuševo sūnus Denisas.

Po paskutiniosios R.Adamovičiaus atakos visi „Flamingo Volley SM Tauras“ žaidėjai puolė į aikštelės vidurį ir ėmė džiaugtis pergale, buvo atkimštas šampano butelis. Komandos treneris V.Burakinskis, paėmęs į rankas mikrofoną, dėkojo žiūrovams už jo komandos palaikymą Lietuvos čempionate. Vilniečiai aukso medalius laimėjo trečią kartą. Pilnutėlė žiūrovų salė sveikino naujuosius šalies čempionus. Tiesa, jiems medaliai nebuvo įteikti. Iškilmingas čempionato uždarymas bus surengtas vėliau.

Jūsų vadovaujamos komandos džiaugsmui nebuvo ribų. Vadinasi, pergalė jums labai brangi? po paskutiniųjų rungtynių paklausiau čempionų trenerio V.Burakinskio.

– Taip, ji mums buvo labai reikalinga, komandai būtinai reikėjo tapti čempione. Ypač džiaugiuosi, kad Vilniuje atsirado dar viena stipri komanda, dėmesio vertas jos treneris Jonas Adomaitis. Mes juos, o jie mus privertė tobulėti, vieni kitus stūmėme į priekį. Esu labai dėkingas studentams, kad jie VGTU salėje mus nugalėjo ir mano vadovaujamą  komandą įspėjo, kad su jais negalima juokauti, o reikia žaisti atidavus visas jėgas.

Mes labai rimtai rengėmės čempionatui ir darysime viską, kad sugrįžtume į Baltijos tinklinio lygą. Tai – mūsų pagrindinė šio sezono užduotis. Mūsų žaidimas finale ir reguliariajame sezone, kur buvo galima ir atsipalaiduoti, skyrėsi. Finale jautėme didelę atsakomybę, kuri kaustė žaidėjus, jie negalėjo „kurti“, pilnai savęs išreikšti.

– Norint dalyvauti Baltijos tinklinio lygoje, reikia pinigų. Ar komanda jų turi?

– Tam aš ir dirbu. Mūsų komanda jauna, tinklininkams po 18–19 metų. Kiek vyresni tiktai Denisas Matuševas, Radoslavas Adamovičius ir Tomas Vilimas. Labai norėčiau, kad komanda neišvažinėtų po užsienio klubus, tačiau, manau, po poros metų vaikinai, kada labiau subręs, susiras gerus klubus ir žais juose. Mums būtinai reikia žaisti Baltijos tinklinio lygoje ir kelti savo meistriškumo lygį.

– Ką galėtum išskirti iš savo komandos?

– Visi žaidė gerai, ypač komandos kapitonas R.Adamovičius. Turime komandos ramsčius, tačiau kiekvienas mūsų komandos narys yra kolektyvo dalis.

– Nebūtų jūsų, nebūtų ir „Flamingo Volley SM Tauras“ komandos, kurią jūs prikėlėte naujam gyvenimui?

– Tinklinį „daro“ atskiri žmonės. Vilniaus „VGT-MRU“ – tai Jonas Adomaitis, Šiaulių „Elga-Startas“ – tai Aivaras Strockis, Vilniaus „Ąžuolas“ – tai Saulius Augutavičius, Kelmės „Antivis-Etovis“ – Algimantas Petrovas.

– Komanda baigė sezoną, ką dabar veiks?

– Žaidėjai truputį pailsės ir pradės rengtis paplūdimio sezonui. Ne vienas mūsų žaidėjas norės žaisti paplūdimyje, galbūt irgi sieks Lietuvos čempionų vardo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius