-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 05

Lietuvos tinklinio čempionato atkrintamosios prasidėjo atkakliomis kovomis

Savaitgalį atkakliomis kovomis startavo Lietuvos tinklinio čempionatų atkrintamosios varžybos.
Tinklinis
Tinklinis / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Istorinį laimėjimą pasiekė Vilniaus universiteto tinklininkės. Jos Lietuvos moterų čempionato ketvirtfinalyje du kartus nugalėjo Gargždų SC ekipą ir pirmą kartą istorijoje pateko į pusfinalį.

VU komanda išvykoje laimėjo gana užtikrintai 3-0 (25:13, 25:17, 25:14), bet Vilniuje pralaimėjo pirmą setą rankų nenuleidusiai Gargždų ekipai. Visgi tuomet VU tinklininkės susikaupė ir 3-1 (23:25, 25:13, 25:17, 25:11) įrodė savo pranašumą.

Kitame ketvirtfinalyje savaitgalį sužaistos tik pirmosios rungtynės. Jonavos „Achema-KKSC“ gana netikėtai išvykoje sulaukė rimto Vilniaus „SM Tauro-VTC“ ekipos pasipriešinimo ir nugalėjo jaunąsias vilnietes tik po atkaklios kovos 3-1 (21:25, 25:19, 25:15, 25:23).

„Žaidimą vertinu tik teigiamai, nes po praėjusių metų praradome daug žaidėjų ir jų vietą vėl užėmė jaunos tinklininkės, kurios dar turi per mažai tokio lygio rungtynių praktikos. Manau, kad sukovojome taip, kaip galėjome, – kalbėjo „SM Tauro-VTC“ trenerė Asta Jansonienė. – Čempionate mes įtemptų rungtynių turime nedaug, todėl tokių kovų reikėtų kuo daugiau. Galėtų čempionato struktūra būtų tokia, kad galėtume pažaisti ir su Baltijos lygos komandomis iš Lietuvos. Dabar mes su jomis susitinkame tik ketvirtfinalyje arba pusfinalyje ir nespėjame apsiprasti prie aukštesnio lygio. Apskritai smagu, kad mergaitės atidavė viską, ką galėjo ir suteikė rimtą kovą Baltijos lygos komandai. Jonavos ekipai tikrai nebuvo lengva ir ji turėjo taip pat vargti, kaip ir mes“.

Kol Vilniaus miestas ir toliau abejingai žiūri į sportą, tai „SM Tauro-VTC“ komanda toliau užsiima jaunų žaidėjų auginimu ir kitų Lietuvos komandų stiprinimu.

„Neseniai dvi mūsų komandos žaidėjos išvyko rungtyniauti į Alytų, todėl tai mums jau įprasta. Turime naujų jaunų, perspektyvių žaidėjų, kurias bandome įtraukti į žaidimą. Viena karta išeina, ateina kita, toks mūsų – trenerių – darbas“, – pridūrė A. Jansonienė.

Tuo tarpu „Achemai-KKSC“ šis savaitgalis buvo gana įtemptas. Dieną prieš mačą Vilniuje, jonaviškės žaidė svarbias Baltijos lygos ketvirtfinalio rungtynes.

„Iš tikrųjų tai didžiausia problema buvo kamuolys, nes Baltijos lygoje žaidžiame su vienos firmos kamuoliu, o Lietuvos – su kitos. Dėl to sunkiausia buvo su padavimais ir priėmimais. Kadangi varžovės buvo jaunos, greitos ir gana gerai gynėsi, tai mums be gerų padavimų ir priėmimų buvo sunku. Tai ir lėmė tokią atkaklią kovą, – teigė „Achemos-KKSC“ trenerė Raimonda Strelkauskaitė. – Sunku pasakyti, ar Jonavoje bus lengviau. Bet kokiu atveju, einame į aikštę tik laimėti“.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Jonavoje.

Iškart į Lietuvos čempionato pusfinalį pateko Alytaus „Prekybos-Paramos“ ir „Kauno-ASU“ komandos.

Tuo tarpu Lietuvos vyrų čempionato ketvirtfinalį pergale pradėjo šį sezoną pralaimėjimų dar nepatyrusi Marijampolės „Sūduva“. Ji išvykoje 3-1 (25:12, 21:25, 25:12, 25:11) nugalėjo ambicinguosius Kauno „Starto-LSU“ tinklininkus. Atsakomosios rungtynės Marijampolėje vyks trečiadienį.

Kiti ketvirtfinaliai startuos savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius