Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Lietuvos tinklinio čempionato finale – lemiamas dviejų aikštės generolų mūšis

Šį savaitgalį (balandžio 5-6 d.) Kauno sporto halėje vyks Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionato finalai. Kovoje dėl aukso medalių praėjusių metų nugalėtojai Kelmės „Antivis-Etovis“ susitiks su amžinais priešininkais Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“. Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkės bandys apginti čempionių titulą rungtynėse su Kauno „Heksa“.
Mantvydas Šuklys
Mantvydas Šuklys / Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt. nuotr.

Finalinėse varžybose ypač laukiama geriausių Lietuvos jungiančiųjų žaidėjų – kelmiškio Mantvydo Šuklio ir vilniečio Olego Čebialio mikrodvikovos. Jaunasis „Antivio-Etovio“ lyderis M.Šuklis praėjusiame sezone neturėjo lygių ir tapo naudingiausiu finalo žaidėju bei geriausiu sezono jungiančiuoju. Tuo metu O.Čebialis skynė laurus Suomijoje, kur laimėjo antrąjį pagal pajėgumą čempionatą ir buvo geriausias komandoje. Sporto šakoje, kurioje kamuolių skirstytojo vaidmuo kur kas svarbesnis nei įžaidėjo krepšinyje ar vidurio saugo futbole, jungiantysis neretai visas pergalės gijas laiko savo pirštuose. Šiais metais atkurtoje Lietuvos vyrų tinklinio rinktinėje du tinklinio genijai bus komandos draugai, tačiau savaitgalį jų laukia žūtbūtinis mūšis tarpusavyje.

Man nereikia niekam nieko įrodinėti, aš tiesiog žaisiu savo žaidimą. Perspektyvus jaunimas tegu parodo, kad gali būti geriausias, o ne tik perspektyvus

Patirtis prieš kovingumą

Mikrodvikovoje tarp M.Šuklio ir O. Čebialio abiejų komandų treneriai akcentuoja pastarojo patirtį. „Olegas yra aukšto meistriškumo ir intelekto sportinkas, mūsų komandoje atsiskleidęs ir kaip puikus pedagogas. Tinklininkas turi didelę tarptautinių varžybų patirtį, jam sekasi pakelti net ir netiksliai priimtus kamuolius į trečią zoną, kas įrodo žaidėjo brandą,“ – vertino Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ treneris Aivaras Strockis, sugebėjęs prisivilioti Suomijoje penkerius metus praleidusį 30-metį žaidėją.

Čempionų iš Kelmės treneris Ramūnas Barauskis pritarė oponentui: „Šį sezoną šiauliečiai demonstruoja itin brandų žaidimą. Jie ir anksčiau pasižymėjo geru fiziniu pasirengimu, šoklumu, tačiau jaunimas kartais tiesiog nesužaisdavo. Šiemet spragos buvo užtaisytos pasikviečiant Olegą Čebialį. Juk geras jungiantysis – pusė komandos. Kova tarp jo ir Mantvydo turėtų būti įspūdinga – nuo to, kokius jie priims taktinius sprendimus, priklauso ir rungtynių eiga. O.Čebialis turi didesnę patirtį, racionaliai priima sprendimus, o M.Šuklys yra greitas ir kovingas. Jis moka uždegti komandą, o emocinis nusiteikimas yra vienas pagrindinių mūsų ekipos kozirių. Mantvydas taip pat labai universalus, neveltui praėjusiais metais tapo Lietuvos čempionu tiek salėje, tiek paplūdimyje.“

Du svarbiausi finalo spektaklio dalyviai, į kuriuos kryps trenerių komandos draugų ir sirgalių akys, pasirengę svarbiausiems sezono mačams. „Man nereikia niekam nieko įrodinėti, aš tiesiog žaisiu savo žaidimą. Perspektyvus jaunimas tegu parodo, kad gali būti geriausias, o ne tik perspektyvus,“ – ragino O.Čebialis.

Šešeriais metais jaunesnis M.Šuklys nelinkęs nusileisti: „Olegas labai patyręs, tačiau aš atsversiu tai jaunatviškumu ir kovingumu. Finalas parodys, kuris iš mūsų yra geresnis.“

Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt. nuotr./Olegas Čebialis
Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt. nuotr./Olegas Čebialis

Slapti čempionų sumanymai

Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ yra reguliariojo sezono lyderiai bei LTF Didžiosios vyrų taurės laimėtojai. Sezono metu jie su Kelmės komanda buvo susitikę keturis kartus, iš jų 3 kartus laimėjo šiauliečiai (3:0, 3:1, 3:1), vieną kartą – kelmiškiai (3:2). Nors iki šiol persvarą turėjo šiauliečiai, tačiau jėgų pusiausvyra pasikeitė. Komandų treneriai akcentuoja skirtingus savo ir varžovų privalumus.

Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ treneris A.Strockis: „Kelmės ekipos privalumas yra jų patirtis. Mūsų komanda vis dar yra labai jauna, o kartais būna, kad jaunystė lemiamomis akimirkomis pakiša koją. Pagalvokite, juk vienam pagrindinių mūsų lyderių Arnui Rumševičiui vos 18 metų! Argi galime patirtimi lygintis su Donatu Parnarausku, kitais Kelmės lyderiais?

Varžovų komanda yra gerai sukomplektuota, o mes turime bėdų su sudėtimi. Trečiosiose pusfinalio rungtynėse sunkią traumą gavo Arūnas Kirsnys, taip pat dar neaišku, ar iki finalo atsigaus Martynas Kolodavičius, kuris šiuo metu yra medikų priežiūroje. Nepaisant to, antradienį Rygoje žaidėme draugiškas rungtynes su Latvijos jaunimo rinktine. Net ir be savo traumuotų tinklininkų rinktinę nesunkiai įveikėme 4:1, turėjome puikią progą išbandyti ir kitus komandos narius“.

Kelmės „Antivio – Etovio“ treneris R.Barauskis: „Varžovų didžiausias privalumas yra fizinė jėga, greitis, šoklumas. Taip pat susižaidimas – jie yra rimčiausiai besitreniruojanti komanda Lietuvoje. Mūsų ekipa yra vyresnė, labiau patyrusi, be galo kovinga ir užsidegusi. Be to, esame priešininkams paruošę keletą slaptų sumanymų, todėl lengvos kovos tikrai nebus.“

Dėl bronzos medalių varžysis daugkartiniai šalies čempionai, praėjusių metų didžiojo finalo dalyviai Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauras“ ir B lygos nugalėtojai Marijampolės „ŽSM-Statybos Ritmas“.

Moterų grupėje didžiajame finale sezono lyderės Jonavos „Achema-KKSC“  susitiks su Kauno „Heksa“, o mažajame – Vilniaus „SM Tauras VTC“ su Lietuvos sporto universiteto komanda.

Finalų serijoje bus žaidžiama iki dviejų pergalių. Esant lygiam tarpusiavio susitikimų rezultatui (1:1), iškart po antrųjų rungtynių bus žaidžiamas „auksinis“ setas.

Rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 5 d. (šeštadienis):

Dėl III vietos: 13 val. Lietuvos sporto universitetas – Vilniaus „SM Tauras VTC“

Dėl III vietos: 15 val. Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauras“ – Marijampolės „ŽSM-Statybos Ritmas“

Dėl I vietos: 17 val. Kauno „Heksa“ – Jonavos „Achema-KKSC“

Dėl I vietos: 19 val. Kelmės „Antivis-Etovis“ – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa”

Balandžio 6 d. (sekmadienis):

Dėl III vietos: 11 val. Vilniaus „SM Tauras VTC“ – Lietuvos sporto universitetas

Dėl III vietos: 13 val. Marijampolės „ŽSM-Statybos Ritmas“ – Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauras“

Dėl I vietos: 15 val. Jonavos „Achema-KKSC“ – Kauno „Heksa“

Dėl I vietos: 17 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa” – Kelmės „Antivis -Etovis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius