-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Lietuvos treko dviratininkės pasaulio čempionate kovos dėl medalių

Kovo 24–28 d. Kopenhagoje vyksiančiame pasaulio dviračių treko čempionate mūsų treko žvaigždės su Simona Krupeckaite priešakyje sieks medalių.
Šis S.Krupeckaitės sezonas – įspūdingiausias per visą karjerą
S.Krupeckaitė Kopenhagoje gins pasaulio čempionės titulą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo 24–28 d. Kopenhagoje vyks pasaulio dviračių treko čempionatas, kuriame dalyvaus ir Lietuvos dviratininkai. Jau pačią pirmą dieną po iškilmingo čempionato atidarymo 500 m individualiosiose varžybose dalyvaus Simona Krupeckaitė, Vilija Sereikaitė ir Gintarė Gaivenytė. Su pasaulio ir Europos čempione, planetos rekordininke S. Krupeckaite siejamos didžiausios mūsų trenerių viltys. Būtent 500 m distancijoje ji praėjusiais metais tapo pasaulio čempione ir rekordininke.

Kovo 25 d. S.Krupeckaitės jau lauks komandinės sprinto varžybos, kur ji rungtyniaus su G.Gaivenyte, o 26 d. Simona vėl stos prie starto linijos – prasidės sprinto varžybos, kurių nugalėtojos paaiškės 27 d. vakare. Paskutinę dieną S.Krupeckaitė rungtyniaus keirino rungtyje.

Lietuvos dviračių treko rinktinė į pasaulio čempionatą išvyko kovo 20 dieną. Kaip teigia Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Antanas Taučius, jų didžiausios viltys – sprinterės. „Dviratininkams buvo sudarytos geros sąlygos rengtis pasaulio čempionatui. Du kartus treniruotasi Kroatijoje, pratybos buvo surengtos ir Kolumbijoje. Nuo kovo 1 d. S. Krupeckaitė treniravosi Panevėžyje, o nuo kovo 9 d. treniravosi tempo rungčių sportininkai“, – sako A. Taučius.

Dviratininkai labai daug dirbo plente. Pasak Lietuvos dviračių treko rinktinės vyr. trenerio Antano Jakimavičiaus, vien tik V.Sereikaitė kiekvienais metais plente nuvažiuoja 22 tūkst. kilometrų.

Praėjusiais metais Pruškuve (Lenkija) per pasaulio čempionatą mūsų sprinterės suspindėjo visu ryškumu. S.Krupeckaitė ir G.Gaivenytė komandiniame sprinte laimėjo bronzos medalius, auksinė tapo S.Krupeckaitė. Apdovanojimų tikimasi ir Kopenhagoje. S. Krupeckaitės startus pasaulio čempionate stebės ir jos šeši draugai bei dar 10–15 žmonių palaikymo komanda iš Panevėžio ir Vilniaus. Moterų persekiotojų prestižą gins V.Sereikaitė ir 3 km komandinis persekiojimo lenktynių kvartetas (V. Sereikaitė, Vaida Pikauskaitė, Aušrinė Trebaitė ir Svetlana Pauliukaitė). Grupinėse lenktynėse startuos A. Trebaitė arba S. Pauliukaitė.

Į treką sugrįžo Lietuvos vyrai. Šiemet jau svariai rungtyniavo Gediminas Bagdonas. Tačiau susilpnėjo vyrų 4 km komandinių persekiojimo lenktynių kvartetas. Naujojo sezono pradžia į čempionatą sutrukdė atvykti Prancūzijoje rungtyniaujančiam Ramūnui Navardauskui, o Amerikoje – Tomui Vaitkui.

R.Navardauskas šiemet laimėjo kelerias varžybas ir atkreipė profesionalų komandų trenerių dėmesį. Ramūnui dabar labai svarbios bus Prancūzijos taurės varžybos, prasidėsiančios kovo 28 dieną. Sėkmės atveju jis gali pasirašyti sutartį su vienu iš profesionalų klubų.

Pasaulio čempionato 4 km komandinėse persekiojimo varžybose ketino dalyvauti Aivaras Baranauskas, Ignatas Konovalovas, G. Bagdonas ir Aurimas Varna, tačiau paskutinę akimirką nuspręsta nevežti dviratininkų į Kopenhagą.

Šių metų pasaulio čempionate bus rungtyniaujama pagal senąją programą, o atranka į Londono olimpines žaidynes jau vyks pagal naująją. „Treke dabar vyksta didžiuliai perversmai, nežinau, kur jie nuves, nes dauguma dviratininkų trenerių ragina vieni kitus boikotuoti olimpines žaidynes. Prasidėjo tikros nesąmonės, keičiamos programos. Jos palankios mūsų dviratininkėms sprinterėms. O dėl tempo rungčių dar neaišku, ar mums bus gerai. Sujungtos visos rungtys ir padarytos vadinamosios daugiadienės dviračių lenktynės. Nukritai važiuodamas kurį nors nuotolį ir „nuplaukė“ medalis. Siūloma per moterų ir vyrų komandines persekiojimo lenktynes tarp aštuonių kvartetų įjungti keturias Europos, dvi Okeanijos, vieną Amerikos ir vieną dar kurio nors žemyno komandą. Tačiau man dabar svarbiausia – pasaulio čempionatas“, – sako A.Jakimavičius.

Apie medalius jis nekalba, nors teigia, kad didžiausias viltis sieja su sprinterėmis, kurias tobulina sprinto specialistas Dmitrijus Leopoldas. Rinktinės vyr. treneris džiaugiasi, kad mūsų trekininkės iškovojo teisę dalyvauti visose čempionato rungtyse, kai kuriose jų (500 m individualiosios lenktynės, persekiojimo lenktynės) galima registruoti net po tris dalyves.

„Programa įvykdyta 100 procentų. Tačiau tai kainavo nemažus pinigus. Pasaulio taurės varžybos vyko Kinijoje, Australijoje ir Kolumbijoje. Brangūs lėktuvo bilietai, dviračių gabenimas. Ateityje atranka bus dar sudėtingesnė. Po pasaulio čempionato bus pateikti atrankos kriterijai, siekiant patekti į Londono olimpines žaidynes. Kiek teko girdėti, vienu atrankos etapų net nebus Europos čempionatas. Įvairių šalių dviračių sporto federacijos protestuoja prieš tokius veiksmus“, – sako A.Jakimavičius. Lietuvos trekininkės šį sezoną rengiasi daug rungtyniauti ir plente. V.Sereikaitė netgi bus viena pretendenčių patekti į komandą, dalyvausiančią pasaulio plento čempionate Australijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius