Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 15

Lietuvos vardą pasaulyje garsinantis buriuotojas Rokas Milevičius grįžo trumpų atostogų

Ar galite įsivaizduoti Jungtinių Arabų Emyratų šeichus, tariančius Lietuvos ir buriuotojo Roko Milevičiaus vardą? Komandai „Brunel“ laimėjus jachtų lenktynių aplink pasaulį antrąjį etapą (iš Keiptauno į Abu Dabį), mūsų šalies vardą išgirdo daugelis. Nes Rokas – pirmasis Lietuvos buriuotojas, dalyvaujantis „Volvo Ocean Race“ regatoje, vadinamoje „jūrų Dakaru“. Po šiuo tekstu rasite vaizdo interviu su Roku, darytą Vilniaus oro uoste.
Rokas Milevičius su drauge
Rokas Milevičius su drauge / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pati sudėtingiausia regata startavo spalio mėnesį Alikantėje (Ispanija) ir finišuos Švedijoje 2015 m. birželio pabaigoje ar net liepą. Per šį laikotarpį septynios jachtos įveiks devynis etapus, aplankys beveik visus žemynus.

Roko Milevičiaus startus su Nyderlandų komanda „Brunel“ sekantys buriavimo mėgėjai antrojo etapo metu ne kartą griebėsi už galvos. Iš pradžių, kai prie Mauricijaus vieni Roko ir jo komandos varžovai – „Team Vestas Wind“ – užplaukė ant didžiulio rifo ir sudaužė jachtą. Jiems kol kas lenktynės baigtos.

Vėliau, kai jau Ozmūzo sąsiauryje, dėl nuolat besikeičiančio vėjo, Rokas ir „Brunel“ tai išsiverždavo į pirmą poziciją, tai praleisdavo į priekį Kinijos „Dongfeng“ komandą. Vistik paskutinę nemigo naktį, pasikeitus vėjo krypčiai darant posūkį, greitesni ir išmanesni buvo Rokas ir jo komanda – likus mažiau nei 100 jūrmylių išsiveržė į priekį ir išlaikė persvarą iki Abu Dabio.

VIDEO: "Team Brunel" finišas Abu Dabyje

Kovoja dėl kiekvieno taško

Kadangi galutinis „Volvo Ocean Race“ nugalėtojas paaiškės susumavus per visus 9 etapus surinktus taškus, buriuotojai tiesiog dantimis kovoja dėl kiekvienos pozicijos. O juo labiau - dėl pirmos.

„Čia yra profesionalų varžybos, o ne olimpiada, lenktynėms metami dideli pinigai (komandos biudžetas iki 15 mln. eurų), todėl tikslas aiškus – nugalėti, o ne tik dalyvauti“, – sakė Lietuvos buriuotojų sąjungos vadovas Naglis Nasvytis.

Interviu Vilniaus oro uoste

Trumpam į Lietuvą parskridusį Roką Milevičių Vilniaus oro uoste pasitiko draugė Erika ir pulkelis buriavimo entuziastų. Buriuotojas su savo šeima Kaune sutiks Kalėdas, susitvarkys dokumentus JAV vizai gauti ir išskubės atgal į Abu Dabį. Ten sausio 1 d. vyks parodomosios lenktynės žiūrovams „In-Port Race“. Po to prasidės trečiasis etapas, kuris, Roko žodžiais tariant, bus toks pat sunkus – reikės gaudyti vėją. Tarpinis finišas – po mėnesio Kinijoje.

Interviu su Roku – šioje filmuotoje medžiagoje: 

VIDEO: Roko Milevičiaus sutiktuvės Vilniaus oro uoste gruodžio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius