Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19

Lietuvos vyrų tinklinio komandos atėmė taškus iš Baltijos čempionų

Savaitgalį Lietuvoje viešėjo ir „Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio čempionato rungtynes su Lietuvos ekipomis žaidė Estijos klubai – „Parnu VK“ ir „Jarvamaa VK“.
Tinklinis
Tinklinis / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Baltijos lygos čempionai „Parnu VK“ tinklininkai nesugebėjo iš Lietuvos išsivežti visų šešių taškų. Šiam klubui iššūkį metė tiek „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“, tiek Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandos, varžovams pralaimėjusios tik po penkių setų kovos. Tiesa, su „Jarvamaa VK“ klubu mūsiškiams sekėsi skirtingai – vilniečiai šventė pergalę, o šiauliečiai pralaimėjo.

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda šeštadienį 3–1 (25:14, 19:25, 25:18, 25:15) įveikė „Jarvamaa VK“ ekipą. Šeimininkams 18 taškų pelnė Robertas Juchnevičius, 12 – Martynas Miliukas, 11 – Aleksandras Šklianka, 10 – Artūras Vasiljevas. Estijos klubui atstovaujantis Linas Petravičius pasižymėjo 8 taškais.

VIDEO: Baltijos tinklinis: Flamingo Volley - Jarvamaa [17 12 2016]

Sekmadienį „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipa nepalūžo po apmaudžiai pralaimėtų pirmųjų dviejų setų ir sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau po penkių setų kovos 2–3 (25:27, 24:26, 25:21, 25:14, 8:15) pralaimėjo „Parnu VK“ tinklininkams.

Šiame susitikime vilniečiams 20 taškų pelnė A. Vasiljevas, 15 – R. Juchnevičius, 13 – Jonas Rakickas, 12 – Andrius Gaidys.

VIDEO: Baltijos tinklinis: Flamingo Volley - Parnu Vorkpalliklubi [1218] rungtynių akimirkos

„Kaip ir tikėjomės, su „Jarvamaa VK“ buvo sunkios rungtynės. Teko rimtai paplušėti, kad iškovotume pergalę. Susitikime su „Parnu VK“ mes pirmajame sete pirmavome 24:21, bet pralaimėjome 25:27. Jeigu šis setas būtų susiklostęs kitaip, tai rungtynių eiga galėjo būti visai kitokia. Geriau pradėjome žaisti trečiajame sete, o ketvirtas mums buvo labai pavykęs. Penkto seto rezultatas parodo, kad mums dar neužtenka meistriškumo, kad galėtume tokiu aukštu lygiu sužaisti visas rungtynes. Statistikoje matome, kad surinkome daugiau taškų nei varžovai (107–103) ir pirmavome daugelyje kitų grafų, išskyrus priėmimą. Mes atakavome geriau, bet priiminėjome prasčiau. Nedaug trūksta, bet norint tai ištaisyti reikia labai daug dirbti“, – mintimis dalinosi Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

„Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ tinklininkai Baltijos lygos čempionams pralaimėjo labai panašiai. Jie šeštadienį nusileido varžovams per pirmus du setus, vėliau atsitiesė ir išlygino rezultatą, bet penktajame sete pristigo jėgų. „Parnu VK“ laimėjo 3–2 (25:17, 25:16, 19:25, 22:25, 15:11). Šiauliečiams 13 taškų pelnė Edvinas Vaškelis, 11 – Arnas Rumševičius.

VIDEO: Baltijos Tinklinis: Elga-Master Idea-SM Dubysa - Pärnu Võrkpalliklubi [17 12] rungtynių apžvalga

Sekmadienį Šiaulių klubas taip pat po penkių setų kovos 2–3 (19:25, 25:19, 25:23, 10:25, 11:15) nusileido „Jarvamaa VK“ tinklininkams. Šįkart rezultatyviausiai žaidė E. Vaškelis (20 tšk.), A. Rumševičius (19 tšk.) ir Audrius Aleknavičius (14 tšk.). Svečiams L. Petravičius pelnė 9 taškus.

VIDEO: Baltijos Tinklinis: „Elga-Master Idea SM-Dubysa“ - „Järvamaa Võrkpalliklubi“ apžvalga [12-18]

„Parnu komanda buvo rungtynių favoritė. Pirmuose dviejuose setuose negalėjome jiems pasipriešinti, bet vėliau išlyginome žaidimą ir pavyko laimėti du setus iš eilės. Penktajame sete priešininkai įrodė, kad jie yra stipresni. Žinoma, džiaugiamės iškovotu tašku prieš čempionus. Sekmadienį tikėjomės pergalės, bet mums buvo juoda diena. Nesisekė žaisti, padarėme daug klaidų ir neturėjome lyderio, kuriuo būtų galima pasitikėti lemiamais momentais“, – apie savaitgalio kovas kalbėjo šiauliečių treneris Modestas Strockis.

Po pirmojo rato „Credit24“ Baltijos čempionate pirmauja Tartu „Bigbank“ (Estija, 38 tšk.) komanda. „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ (26 tšk.) ekipa užima ketvirtąją vietą, o „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (12 tšk.) yra 12-a tarp 14 klubų.

„Mūsų užimama vieta yra gana objektyvi. Mes nusileidome visoms trims aukščiau esančioms ekipoms, kurios yra gerokai brandesnės. Tačiau tai nereiškia, kad mes joms pralaimėsime ir per antrąjį ratą. Žemiau esančios komandos antrajame rate gali pagerinti žaidimą, todėl kovos su 5–8 vietose esančiomis ekipomis bus dar sunkesnės“, – pridūrė V.Burakinskis.

Antrojo rato kovos prasidės sausio 14–15 dienomis. M. Strockis pripažino, kad didesnių atostogų Šiaulių tinklininkai per šventinį laikotarpį neturės ir sieks kitais metais pagerinti situaciją turnyro lentelėje.

„Atostogos mūsų komandai bus minimalios. Sunkiai dirbsime toliau ir ruošimės ateinančioms kovoms“, – pabrėžė M. Strockis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius